Gröt

by Joakim Backman 28. november 2009 21:31

Tänkte att jag skulle dela med mig av min morgongröt. Jag blandar allt tillsammans kvällen innan så att det har hunnit att svälla riktigt samt att det bara är att värma upp innan intag. Gröten konsumeras fördelaktligen med mjölk och t ex en skiva hårt bröd med ost eller dyl.

Mängd Ingrediens
1.5 dl Fiberhavregryn
2 msk Krossade linfrö
1 msk Psylliumfrö
1 msk Kruskakli
3dl Vatten

Jag eftersträvar en ganska hör halt av fibrer i gröten då detta både ger bra mättnadskänsla och ger bra tarmfunktion. Psylliumfröna gör underverk för mage och tarmar men kan upplevas som lite slemiga om de få för mycket vatten. Linfrö innehåller mycket fibrer (dock ej vattenlösliga) samt fettsyror, dock bör man inte konsumera mer än 2 msk per dag pga att de innehåller giftet cyanid (vätecyanidproducerande glykosider, se vidare på Livsmedelsverket).

 

Tags: ,

Kost

Captain of Crush No1.5

by Joakim Backman 10. november 2009 21:34

Gött, idag tryckte jag ihop Captain of Crush No 1.5 med höger så det är väl dax att beställa No 2. Dock är det lite kvar på vänster men det kommer...

 

Tags: , ,

Styrketräning | Utrustning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman