Captain of Crush No2 + No2.5

by Joakim Backman 28. december 2009 15:54

Nu har jag fått min beställning från Ironmind av de två efterföljande stegen i serien; No2 och No2.5. Nu börjar det bli lite seriöst då motståndet i de två motsvarar ca 88kg respektive 108kg.

Nu blir det bara att se hur länge det tar innan jag lyckas med No2, vilket inte lär hända imorgon...

Vill man beställa produkten själv samt från ett svenskt företag kan jag rekommendera www.extremepower.se som har bra priser. 

Tags: , ,

Styrketräning | Utrustning

Två varv runt Växjösjön och Trummen

by Joakim Backman 28. december 2009 15:46

Var ute en runda medans vädret fortfarande är gynnsamt (+3° C) och dessutom på en löprunda som bestod av två varv vilket ger ett bra tillfälle att se hur tillförlitlig GPS-trackern är. Rundan blev totalt 16.2km och var således på ca 8km per varv.


Visa Namnlös på en större karta

Resultatet var kanske inte perfekt hela rundan utan de två spåren skiljer sig en hel del bitvis. Dock får man juu ta med i beräkningarna att nu har jag GPS:en fick i löparjackan som kan försvåra mottagningen, men jag tror inte att det är den största anledningen då jackan är tät men mycket tunn.

Tags: , , ,

Löpning | Löparrunda

Växjösjön + Trummen 8km

by Joakim Backman 20. december 2009 13:48

Jag tyckte att det var lite kul att mäta löparrundor så jag fortsatte med min vanligaste lunchrunda; runt Växjösjön och Trummen. Det var soligt och kallt (-8° C) och packad snö som underlag.Visa Växjösjön + Trummen på en större karta

Min Polar RS200sd löparklocka med Polar S1 foot pod mätte sträckan till 7.94km och GPS-trackern till 8.02km. En anledning till att det skiljer en del (80 meter) kan vara att underlaget gjorde mitt steg lite annorlunda. Jag ändrade inställningarna för GPS-trackern till att inte mäta position varje 5 sekund utan varje 10 meter istället. Få se vad det gör för skillnad nästa gång.

  

 

 

Tags: , , , , , , ,

Löpning | Löparrunda

Växjösjön 4.6km

by Joakim Backman 19. december 2009 12:18

Fick med en liten GPS-tracker i samband med två nummer av tidningen Aktiv Träning och var ju tvungen att testa hur bra den fungerar.

Tog med den på den kortare av de löparrundor som jag brukar springa runt Växjösjön under lunchrasten. Jag tycker att resultatet var över förväntan då det är en "give-away". Den som är observant och har lokalkännedom märker kanske att GPS:en flippade ut lite vi strandbjörksparken...Visa Växjösjön på en större karta

Tags: , , ,

Löpning | Löparrunda | Utrustning

Andra BIA

by Joakim Backman 11. december 2009 10:19

Efter att ha styrketränat på hälsostudion i cirka ett halvår så har jag gjort den andra BIA, det blev ett bra resultat vilket är inspirerande och motiverande. Dock måste jag äta mer för att hålla vikten och erhålla tillräckligt mycket energi för att både styrketräningen och löpningen ska ge maximalt resultat.

Jag har lagt om strategin lite i mitt träningschema, innan hade jag en vecka för med högt antal repititioner för styrketräningsövningarna. Det blir lite väl intensiv träning under denna period för att kunna ge maximalt så jag har ändra så att jag kommer att köra övningarna för en muskelgrupp iveckan med högt antal repititioner.

Om man känner att man har fastnat i "de gamla vanliga" övningarna och/eller behöver inspiration till nya övningar för sitt träningspass så kan jag rekommendera http://www.exrx.net som har ett bra register över övningar med utförlig beskrivning av både utförande och effekter.

 

Tags: , , ,

Styrketräning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman