Protein från Gymgrossisten

by Joakim Backman 22. april 2010 19:10

Här om dagen blev det leverans av en ny beställning från Gymgrossisten, denna gången blev det 8kg Whey-100 och 4kg TriplePro-85 vilket ska räcka ett tag. Båda produkterna är gjorda av Star Nutrition, är lättlösliga och smakar helt OK. Det finns kanske andra bättre/billigare/snyggare/whatever märken på marknaden men jag har använd dessa i flera år och är nöjd.

 

Whey-100 äter (dricker) jag efter träningspassen på gymmet tillsammans med något kaloririkt samt efter konditionspassen dock då tillsammans med större kaloriintag för att få en bra start på återhämtningen.

TriplePro-85 försöker jag äte dagligen för att få in större mängd proteiner i det dagliga intaget.

Jag missade dock att först gå genom sidan www.godhandling.se för att samtidigt skänka lite av summan på beställning till något välgörande ändamål, ska försöka att göra det nästa gång.

 

 

Tags: , , , , ,

Styrketräning

Trestugespåret Fylleryd 11.3km

by Joakim Backman 17. april 2010 16:44

Idag blev det en runda som jag sprungit ganska många gånger dock utan att ta med GPS:en innan. Spåret är delvis ett elljusspår samt delvis grusväg och vanligt motionsspår. Spåret är markerat med en fyrkant på stolpar, halva svart och halva vit.


Visa Trestugespåret Fylleryd 11.3km på en större karta

Terrängen är omväxlande men en ganska kuperad start med flera upp- och nedförsbackar. Några km senare övergår spåret till flackare typ, dock fortfarande väldigt få helt plana sträckor. Underlager är bra rund hela rundan, inte hårt och inte för mjukt.

Tags: , , ,

Löparrunda | Löpning

Ny löparryggsäck

by Joakim Backman 13. april 2010 18:42

Jag är inte så bra på att dricka ur flaska när jag spring vilket är lite dumt på de längre rundorna. Jag har sedan tidigare ett vätskebälte från Perfekta med fyra små flaskor. Dock är det lite struligt att ta fram men främsta att sätta tillbaka flaskorna i bältet under tiden man springer.

En lösning är att skaffa vattenpåse med slang att dricka ur, dock kräver ju det att man har någonstans att ha påsen. Så det blev så att jag införskaffade en liten ryggsäck för att använda när jag springer och det blev en Haglöfs Intense Ace S (dock helt i svart) för 600:- på RunnersStore. Den är bara på 5l, väger inte mer än ca 500g men ändå så pass stor att den rymmer en vindjacka.

 

Dessutom finns ficka för musikspelare och utgång för hörlurar samt att jag nu kan ha med mig telefonen om man skulle springa och skada sig någonstans ute i obyggden. Dock har jag ännu inte införskaffat vätskepåsen så det återstår att se hur bra/dåligt det fungerar.

Tags: , , , , , ,

Löpning | Utrustning

Runnersstore öppnat i Växjö

by Joakim Backman 10. april 2010 20:02

Runnersstore öppnade en ny butik i Växjö för ett antal veckor sedan, vilket jag tycker är trevligt som komplement till min standardbutik Intersport. Butikkedjan är till skillnad mot Intersport inriktad mot löpare och liknande sporter och har där med ett sortiment som är smalare men större antal produkter inom detta sortiment. 

 

Tags: , ,

Löpning

Trailtracking

by Joakim Backman 4. april 2010 18:47

För att få lite omväxling nu när snön har försvunnit så valde jag en lite annorlunda runda idag, den är en smal och mycket ojämn stig i ett väldigt kuperat område. Det blir inte så mycket fart och definitivit ingen jämn plus. Nästa hela varvet är en konstant fight mot mjölksyran i benen dock är naturen helt underbar. Egenskaperna tillsammans gör att rundan är mycket trevlig och definitvt ett bra träningspass.


Visa Notteryd - blå på en större karta

Största delen av slingan är markerad som blå slinga, dock blir den lite kort om man följer endast blå slinga så jag drar några extra utsvävningar för att få lagom längd på träningspasset.

Tags: , , , ,

Löparrunda | Löpning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman