Träning v21

by Joakim Backman 30. maj 2010 09:43

Det har varit mycket träning och aktiviteter under den sista tiden så det passar bra att ta en vilovecka och ladda inför nya träningsperioder. Dessutom blev det inte bättre än att jag bliev lite sjuk i början av veckan, passade ju ändå ganska bra när det ändå var vilovecka...

Dock kan jag ju inte säga annat än att jag längtar till nästa vecka och komma igång igen, kroppen vill, vill och vill... Smile

Måndag Vila Sjuk                                                                        
Tisdag Vila Sjuk
Onsdag Vila  
Torsdag Vila  
Fredag Vila  
Lördag Vila  
Söndag Vila  

 Total löpsträckasträcka: 0.0 km

Tags:

Träningsvecka

Banan Göteborgsvarvet 2010

by Joakim Backman 25. maj 2010 19:09

Jag hade på mig min lilla GPS tracker när jag sprang Göteborgsvarvet, mest för att det var kul - kartor finns ju redan över banan...


Visa Göteborgsvarvet 2010 på en större karta

Jag tycker att GPS:en gjorde ett ganska bra spår som stämmer hyfast överens med verkligenheten, det är dock på ett par ställen som spåret är ute i vattnet - det var inte jag... Laughing Det var dessutom en test för GPS-trackern då jag upprepade gånger under loppet hällde vatten över mig och då även över trackern, men tydligen tål den en hel del vatten.

Tags:

Löparrunda

Träning v20

by Joakim Backman 23. maj 2010 19:01

Givetvis har Göteborgsvarvet varit mycket i fokus under denna vecka, men jag har försökt att hålla mig till rutinerna. Jag hoppade dock över intervallpasset och det blev två medellånga löppass istället. 

Måndag Löpning 7.96km på 0:37:47 (4:44 min/km) 
Tisdag Gym Bröst & Biceps
Onsdag Löpning 8.90km på 0:40:00 (4:31min/km)
Torsdag Gym Rygg & Triceps 
Fredag Vila   
Lördag Löpning Göteborgsvarvet 21.1km på 1:47:38 (5:07min/km)
Söndag Vila  

Den totala löpsträckan denna veckan blev 37.96km på totaltiden 3:05:25.

 

Tags:

Träningsvecka

Efter Göteborgsvarvet

by Joakim Backman 23. maj 2010 18:06

Då var det avklarat: Första gången jag ställt upp i en löptävling. Vad kan man säga om det då? Jo, det var en stor upplevelse på alla sätt och vis.

Jag hade kanske inte de absolut bästa förutsättningarna för att sätta ett personbästa, och det blev det inte heller. Startade oseedad  i startgrupp 17 och första varma dagen på året med en temperatur på över 25 grader C. Det var trångt och mycket zick-zackande då det fanns en stor variation på hur snabbt löparna i min grupp ville springa, men jag tror att det var temperaturen som var den största motståndaren specifellt under distansen 10 och 15km vilken nästan helt avsaknade skugga.

         

Jag är ändå mycket nöjd med min insats oavsett förutsättningarna och kom i mål på en helt OK tid; 1:47:36 som gav en placering på 5 253 av ca 38 500 startande. Jag hade en förbered strategi på hur jag skulle lägga upp sträckan, bland annat att jag skulle försöka hålla ett tempo på 04:30 - 04:45 men detta fick jag revidera redan efter ca 5km, jag skulle aldrig ta mig i mål annars! Det var bara att sakta ner och försöka hålla det lägre tempot i mitt fall 05:00 - 05:20. Mitt snitt-tempo för hela sträckan blev 05:06.

Mina starkaste sida i loppet var definitivt uppförs- och nedförsbackarna, då jag sprang förbi många. Extra kul var detta att bli tackad efter målgången av en helt okänd man för att jag hade varit hans hare. Han hade tydligen följt mig och mitt tempo under stor del av sträckan utan att jag lagt märke till honom.

Direkt efteråt var jag kanske inte så inspirerad att boka in nästa lopp 2011, men redan efter ett par timmar var jag helt på det klara att det var självklart att jag ska ställa upp nästa år igen!

 

Tags: , ,

Löpning

Inför Göteborgsvarvet

by Joakim Backman 20. maj 2010 21:54

Nu är det mindre än två dagar kvar till Göteborgsvarvet, gårdagens löppass kändes mycket bra och jag ser fram emot helgens evenmang. Träningen har gått mycket bra under den sista tiden, dock har jag svårt att hålla vikten på grund av både konditionsträningen och styrketräningen. Det är svårt att äta mer än man vill, men jag har ändå lyckats ganska bra med vikten och håller mig runt (eller strax under) 84kg.

Jag har fått förfrågan om jag kan tänka mig att stödja Sigge Stengård i samband med Göteborgvarvet genom att bära en t-shirt med tryck på. Sigge är min arbetskamrats 3-åriga grabb  som tyvärr har haft den ohyggliga oturen att drabbas av två mycket otäcka sjukdomar: Beckwith-Wiedemanns syndrom och Duchennes muskeldystrofi. Det är en liten sak att ställa upp och hjälpa till att få uppmärksamhet och publicitet för en sådan sak, så givetvis kommer jag att ställa upp. Läs gärna mer om Sigge på hans webbsida: http://www.siggestengard.se/.

Jag kommer att springa med startnummer 57852 för de som är intresserade och man kan få min resultattid respektive mina mellantider genom att skicka RGV 57852 resp. GV 57852 till telefonnummer 727 00 (läs mer här). Man kan även kolla på livesändningar under loppet.

Tags: , , ,

Löpning

Träning v19

by Joakim Backman 16. maj 2010 12:34

Denna veckan blev en lugn träningsvecka med endast två löppass och ett pass på gymmet. Anledningen är väl främst att det var flera helgdagar som jag var upptagen med annat samt att det snart är dax för Göteborgsvarvet.

Måndag Löpning 8.91km (2x Växjösjön) på 0:43:19
Tisdag Gym Axlar & Mage (low rep)
Onsdag Vila  
Torsdag Vila  
Fredag Löpning  Trailtracking 8.30km på 0:45:50 (5:31min/km)
Lördag Vila  
Söndag Vila   

 Totala löpsträckan denna vecka stannade redan på 17.21km.

Tags:

Träningsvecka

En lite kortare runda

by Joakim Backman 13. maj 2010 15:46

    

Var ute en runda med hunden idag, det blev en runda som det var länge sedan jag gick. Den är inte så lång så det är kanske därför som det inte blir att jag använder den för min löpträning, men jag funderar på att prova att använda den som en sprintrunda eller intervall i skogsmiljö.


Visa Hundklubben på en större karta

Enligt GPS:en är rundan 3.5km, den ligger ganska lågt och nära Norra Bergundasjön så bitvis är det lite sankt. Det är en normalstor stig som är uppmärkt hela rundan och de sträckor som är lite blöta har blivit förstärkta. Den ligger ganska nära Växjö brukhundsklubb så en och annan hund kan man möta.

Tags: , , ,

Löparrunda

Snart är det dax

by Joakim Backman 12. maj 2010 16:29

 

Snart är det dax för det första loppet någonsin; Göteborgsvarvet. Det ska givetvis bli kul att vara med i ett så stort evenemang och jag känner mig bra förberedd. Jag har sprungit sträckan ett antal gånger innan så jag vet i alla fall var det hela gäller, dock blir det ju en hel del skillnad när man ska springa med X antal tusen andra personer. I och med att det är första gången som jag springer ett tävlingslopp så är jag oseedad, min startgrupp (17) är helt baserad på mitt anmälningsdatum.

Min förhoppning är att jag ska springa på 1:50:00, dock har jag hört att det kan vara svårt att springa i önskat tempo i början av loppet på grund av trängsel när man startar i de senare startgrupperna.

Tags: , ,

Löpning

Träning v18

by Joakim Backman 8. maj 2010 20:46

 Den här veckan blev det lite bättre på gym-sidan och det blev en ganska bra blandning.

Måndag Löpning 8.07km på 0:37:13 (snitt 4:36min/km)
Tisdag Vila  
Onsdag Gym Bröst & Biceps (low rep)
Torsdag Löpning Intervall, 4,38km på 0:19:49 (snitt 4:31min/km) 
Fredag Gym Triceps & Rygg (low rep) 
Lördag Löpning Trailtracking, 8,26km på 0:47:16 (snitt 5:43min/km) 
Söndag Vila  

Provade vätskepåsen i lördags och det fungerade bra, dock tycker jag fortfarande att det är svårt att dricka under tiden jag springer. Dock var det inte nödvändigt med vätskeintag på den korta rundan utan det var mest för övningens skull. Rundan i lördags var ute på Notteryds naturreservat som jag har skrivit om innan, en riktigt jobbig runda som tar bra på benen.

Tags: , ,

Träningsvecka

Vätskepåse

by Joakim Backman 6. maj 2010 18:05

 

Jag var förbi RunnersStore förra veckan och beställde en västskepåse som skulle passa min Haglöfs löparryggsäck som jag köpte för någon vecka sedan. Idag hade den kommit och jag var givetvis och hämtade den. Det är en 2l påse från NathanSports för 300kr.

Materialet känns bra och formen passar mycket bra i ryggsäcken. Nu är det bara kvar att ge sig ut och prova att använda den också...

Tags: , , , ,

Löpning | Utrustning

Träning v17

by Joakim Backman 2. maj 2010 20:23

Denna veckan har jag helt prioriterat löpträning, dels på grund av mycket jobb (=mindre fritid) samt att det bara är cirka 3 veckor kvar tills Göteborgsvarvet.

Måndag Löpning 7.68km på 0:38:34 (5.01min/km)
Tisdag  
Onsdag Löpning 4.42km intervall på 20:39
Torsdag  
Fredag Löpning 20.64km på 1:40:41 (4:52min/km)
Lördag  
Söndag  

Klantade till mig lite och det blev en miss på cirka 460 meter på halvmaran i fredags (som ska vara 21 097,5 meter) men uppskattningsvis blir det en tid på cirka 1:44:00. I övrigt blev resultatet blev bra denna veckan, jag gjorde min hittills bästa tid på (nästan) halvmaran och hade ett riktigt bra intervallpass. Total blev det alltså 32.74km löpning denna veckan, dock ingen styrketräning men det gör inget.

Tags: , ,

Träningsvecka

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman