BIA-mätning

by Joakim Backman 28. juni 2010 08:09

Nu tyckte jag att det var tid för en ny uppföljning av utvecklingen för kroppssammansättningen. Lasse på Hälsostudion hjälpte mig som vanligt med att utföra en BIA-mätning.

Resultatet var ganska förväntat då jag har bra koll på min vikt och det är främst andelen fett som minskat men även en del muskler. Anledningen till detta är mest troligen på att jag ökat andelen pass med löpträning gentemot andelen pass på gymmet. Även om att muskelmassan minskat i kilo räknat sen förra mätningen så håller jag mig över den första mätningens resultat.

Tags: ,

Löpning | Styrketräning

Naturpasset 27-35

by Joakim Backman 27. juni 2010 20:50

Den sista etappen av naturpasset blev en runda på ca 10km, de sista 9 kontrollerna tog mig 1:24:38 att finna. Det hade nog kunnat gå 15-20 minuter snabbare om jag inte strulat till det rejält vid 32:a kontrollen, men ingen är ju felfri :-)

Det var 28 grader varmt och solen brännde på bra, så ryggsäcken med vätskepåse var helt underbar.

Nu är det roliga slut och jag får väl vänta tills nästa årskontroller kommer ut i skogarna. Det var första gången på många år som jag använt karta för träningen och det var insprirerande och blev en mycket bra variation i löpträningen.

Tags: , ,

Löpning

Träning v25

by Joakim Backman 27. juni 2010 20:14

 

Måndag Löpning 8.41km trailtracking på 45:53 (5:27min/km)
Tisdag Gym Bröst & biceps 
Onsdag    
Torsdag Gym Rygg & triceps 
Fredag    
Lördag    
Söndag Löpning 10.48km terräng på 1:24:38 (8:04min/km) 

 Total löpsträckasträcka: 18.89 km

Tags:

Träningsvecka

Träning v24

by Joakim Backman 20. juni 2010 16:47

 

Måndag Gym Bröst & Biceps
Tisdag Löpning 4km intervall på 19:48 (4:57min/km) 
Onsdag    
Torsdag    
Fredag    
Lördag    
Söndag    

 Total löpsträckasträcka: 4.0 km

Tags:

Träningsvecka

Träning v23

by Joakim Backman 13. juni 2010 19:38

 Lugn vecka träningsmässigt med en bra löpavslutning, 15km terränglöpning kändes i benen...

Måndag    
Tisdag Löpning 8.94km på 41:42 (4:39min/km) 
Onsdag    
Torsdag    
Fredag Gym Rygg & Triceps 
Lördag Löpning 14.91km terräng på 1:49:38 (7:13min/km) 
Söndag    

 Total löpsträckasträcka: 23.85 km

Tags:

Träningsvecka

Naturpasset 15-26

by Joakim Backman 12. juni 2010 13:09

Var ute på och jagade någrea kontroller igen med Naturpasset. De kontrollerna som var aktuella för idag låg ganska utspridda så det blev mer löpning än för förra passet.


Visa Naturpasset 15-26 på en större karta

Det var perfekt vädet att springa i idag ca 15 grader och molnigt, dock blåste det ganska mycket så man tittar lite mer efter gamla träd som ser ut att falla. Jag hade lite högre tempo denna gången och genade mer mellan stigar vilket resulterade i att det blev en del skråmor, man är ju inte direkt van att springa rakt ut i terrängen. 

Tags: ,

Löpning

Naturpasset 1-14

by Joakim Backman 6. juni 2010 19:24

Idag var jag ute på första rundan med Naturpasset i handen. Det var ett bra tag sedan jag sprang efter karta så några missar blev det väl. Dock är samtliga kontroller utsatta i Fyllerydsskogen vilken är mycket lätta att hitta i så något kompass behövdes inte.


Visa Naturpasset 2010 1-14 på en större karta

På den dryga timmen jag var ute så han jag med att plocka 14 av de 35 kontroller som finns utsatta. Dock var kontrollerna endast bokstäver som man ska fylla i på sitt startkort, så det blir lite pill med att hålla redan på karta, startkort och penna, men det fungerade helt OK.

Det var riktigt kul att träna på för mig ett annorlunda sätt, det blir inte så mycket av kontinuerlig/enformig löpning utan mycket variation. Jag ser redan fram emot nästa pass... 

Tags: , ,

Löpning

Träning v22

by Joakim Backman 6. juni 2010 19:03

Denna veckan blev en bra och varierad löpvecka men med lite väl lite styrketräning, så blir det ibland.

Måndag Löpning 7.92km på 0:36:52 (4.39min/km) 
Tisdag Gym Bröst, biceps och baksida av lår. 
Onsdag    
Torsdag Löpning 4.32km intervall på 0:20:20 (4:42min/km) 
Fredag    
Lördag    
Söndag Löpning 9.13km terräng på 1:06:33 (7:17min/km)

 Total löpsträckasträcka: 21.37 km

Tags:

Träningsvecka

Naturpasset

by Joakim Backman 3. juni 2010 19:39

 

Var och inhandlade årets upplaga av Naturpasset för Växjö, eller närmare bestämt Fyllerydsskogen. Jag har bara provat motsvarande för cykling för något år sedan så det är väl på tiden att jag ger mig ut och springer efter några kontroller också.

 

I Växjö är det Växjö Orienteringsklubb som som sköter kontroller m.m.

Tags: , ,

Löpning

Anmälan Göteborgsvarvet 2011

by Joakim Backman 1. juni 2010 19:52

Det gäller att passa på, medans man är inspirerad och sugen, att anmäla sig till Göteborgsvarvet 2011. Nu är det gjort så det enda som är kvar är ett år med träning, eller åtminstone en del träning. Målet för nästa år? Ja, det har jag inte hunnit tänka igenom ännu men självklart är en tid bättre än årets ett mål i alla fall.

 

Tags:

Löpning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman