Träning v42

by Joakim Backman 24. oktober 2010 20:59

Det blev en kort träningsvecka, men den började i alla fall bra!

Måndag Gym Bröst, axlar & mage
Tisdag    
Onsdag Löpning 4:24km på 19:43 (4:39min/km)
Torsdag    
Fredag    
Lördag    
Söndag    

 Total löpsträckasträcka: 4.24 km

Tags:

Träningsvecka

Kort träningsvecka

by Joakim Backman 18. oktober 2010 18:19

Var ute på ett bra löppass igår, det blev trestugespåret i Fyllerysskogen på 11.3km. Underbart höst väder med sol och 7°C. Höll ett hyggligt tempo med tanke på terrängen.

Idag blev det en runda på gymmet, denna veckan började jag en period med träning med högt antal repetitioner för att få lite omväxling i träningen. Den sista tiden har jag kört mycket träning med få antal repetitioner för att få bra tryck i övningarna. Det blir en stor omställning när man byter från 6 repetitioner till 15, det bränner gott och träningsvärk som följd.

Dock är det mycket som ska hända denna veckan så jag får nog inse att det blir lite mindre träning senare i veckan.

Tags: , ,

Löpning | Styrketräning

Träning v41

by Joakim Backman 17. oktober 2010 20:59

 

Måndag Gym Bröst, axlar & mage
Tisdag    
Onsdag    
Torsdag Löpning 8.01km på 0:39:57 (4:59min/km)
Fredag Gym Rygg & triceps
Lördag    
Söndag Löpning 11.21km på 0:54:31 (4:51min/km)

 Total löpsträckasträcka: 19.22 km

Tags:

Träningsvecka

Ett bra löppass som gick dåligt

by Joakim Backman 11. oktober 2010 19:55

I söndags gav jag mig ut på ett pass i med löparskorna på. Tanken var att det skulle bli cirka 14km men så blev det inte. Vädret var nästan perfekt då solen sken och det var 12° C så rundan blev lite längre än planerat, närmare bestämt en halvmara. Jaha, det låter ju inte så dåligt. Vad var det så som inte gick som det skulle?

Jag hade varit ute i svampskogen några timmar tidigare under dagen och det blev inte någon riktig lunch, vilket innebar att jag inte hade fyllda energidepåer. Jag laddade precis innan med en energybar och vatten. Det räckte inte riktigt utan jag fick en svacka efter cirka 15km och tappade tempo under ca 4-5km innan slutet av rundan närmade sig och det i sig gjorde att inspirationen höjdes och därmed tempot.

Det har även börjat att bli höst och dagarna blir kortade, snabbare än jag beräknat. Sista 7km fick jag springa i mörker, de sträckor som gick på mindre obelysta stigar var ganska svårsprunga då det inte var helt lätt att se hur marken såg ut.

Som pricken över i:et så satte avsaknaden av mat, den energirika bar som jag åt precis innan och ansträngningen att magen flippade ut ett par timmar efter passet. Det har bara hänt en gång innan med det kunder jag varit utan.

Dock var passet ett bra pass i den bemärkelsen att bra lagom lång runda och att jag höll ett helt ok tempo.

Tags: , ,

Löpning

Träning v40

by Joakim Backman 10. oktober 2010 20:23

 Blev bara ett gympass denna veckan, däremot blev det ganska mycket löpning.

Måndag Gym Bröst, axlar, triceps & baksida lår
Tisdag Löpning 9.07km på 0:44:22 (4:53min/km)
Onsdag    
Torsdag Löpning 9.18km på 0:44:13 (4:49min/km)
Fredag    
Lördag    
Söndag Löpning 21.81km på 1:51:06 (5:05min/km)

 Total löpsträckasträcka: 40.06km

Tags:

Träningsvecka

Gymgrossisten

by Joakim Backman 7. oktober 2010 23:34

Så var det slut på proteinpulver och dax för en ny order. Denna gången blev det tyngdpunkt på Triple-Pro 85, 8kg fördelat på hälften chocklad- och hälften jordgubbssmak. Fick en handfull gratisprodukter samt möjligheten att köpa 4kg Gainer Pro för 149:- vilket jag också gjorde. Får se om den faller i smaken.

 

Bra service som vanligt av Gymgrossisten, men denna gången var dessutom leveransen överraskande snabb (endast 3 dagar från beställning till hämtad leverans)! Sånt gillar jag. 

Tags: , , ,

Kosttillskott

Back on track och vila

by Joakim Backman 6. oktober 2010 18:19

Var ute på en 9km-runda i går på lunchen, i princip all träningsvärk i låren hade försvunnit och löpningen kändes normal igen. Ser fram emot att ta med Ceasar på en runda imorgon efter dagens vilodag!

Ceasar är en 3-årig hanne av rasen Curly Coated Retriever (http://curlycoated.se/) som älskar att hänga med på mina löparrundor, speciellt i skogsrundorna såklart. Han är en ganska liten (dock smidig) för att vara Curly-hanne (ca 38-40kg) och hänger lätt med på rundor över 15km, vilket är gott sällskap.

Där emot kommer jag att hoppa över den planerade träningen på fredag då jag har haft lite känningar i nedre muskelfäste i höger biceps. Jag tror att jag har fått känningarna av något för intensivt bicepspass och troligen är det väl någon form av överansträngning. Det blir bra med lite extra vila.

Detta är fördelen av vara aktivt tränande av två helt olika typer av träningsgrenar, man kan vila i den ena grenen och samtidigt köra fullt i den andra.

Tags: , , ,

Löpning | Styrketräning

Löpning med träningsvärk

by Joakim Backman 4. oktober 2010 21:44

Hade tid för en skön löparrunda i söndags. Dock var det ett litet problem som inte gjorde det möjligt att bli riktigt perfekt, jag hade fortfarande kraftig träningsvärk i låren efter fredagens styrkepass. Jag körde ett styrkepass med bland annat tung lårträning med förhoppningen att den väntade träningsvärken skulle hinna lägga sig tills på söndag, vilket inte blev fallet.

Jag har alltid sett till att vila lite extra när jag haft kraftig träningsvärk, men denna gången tänkte jag att jag skulle prova att ge mig ut på en lite längre runda ändå. Det gick väl ungefär som man kunde förvänta sig, det var givetvis stelt i början, betydligt mer ansträngande och som följd sämre tid för sträckan.

En oväntad bieffekt var att jag blev trött i ryggen efter passet, vilket jag aldrig har blivit innan. Den enda anledningen till detta som jag kan komma på är att jag inte sprang med mitt vanliga löpsteg utan konstlade till det lite för att undvika att belasta låren mer än nödvändigt.

Tags:

Löpning | Styrketräning

Träning v39

by Joakim Backman 3. oktober 2010 21:16

Denna vecka blev det lite mer tid för träning.

Måndag Löpning 8.78km på 0:41:45 (4:45min/km)
Tisdag Gym Bröst, axlar & vader 
Onsdag    
Torsdag Löpning 8.06km på 0:39:00 (4:50min/km)
Fredag Gym Rygg, Lår & underarm
Lördag    
Söndag Löpning 14.00km på 1:12:03 (5:08min/km) 

 Total löpsträckasträcka: 30.84km

Tags:

Träningsvecka

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman