Träning v12

by Joakim Backman 27. mars 2011 20:13

Började veckan med ett arm-pass.

Det blev ett riktigt vårpass på tisdagen med 13°C och sol, dock blåste det en hel del. Som om det inte blåste tillräckligt på tisdagen så ökade vinden tills på torsdagen. Det blev ett riktigt slitigt löppass på torsdagen, det kanske även påverkade att jag var och donerade blod dagen innan.

Passet på fredagen blev det sista innan en veckas vila.

Måndag Gym Biceps, triceps & underarmar
Tisdag Löpning 8.02km på 0:39:04 (4.52min/km) @ 172bpm
Onsdag    
Torsdag Löpning 7:98km på 0:39:26 (4:56min/km) @ 173bpm
Fredag Gym Rygg, lår & underarmar 
Lördag    
Söndag    

Total löpsträckasträcka: 16.0 km

Tags:

Träningsvecka

Träning v11

by Joakim Backman 20. mars 2011 19:35

Fick in ett löppass på tisdagen vilket inte var tänkt då det var ont om tid, kändes lite extra skönt bara för den sakens skull.

Ett lunchmöte inställt på torsdagen gav tillfället till ett oplanerat gympass, wohoo! Dock blev det inplanerade löppasset på fredagen inställt då det lite oväntat kom snö.

I söndags var jag och Ceasar ute på det första passet för året utan underställ (sol och 7°C).

Måndag    
Tisdag Löpning 7.93km på 0:37:55 (4:46min/km) @ 169 bpm
Onsdag    
Torsdag Gym Rygg, bröst & underarmar
Fredag    
Lördag    
Söndag Löpning 12.95km på 1:01:34 (4:45min/km) @ 171 bpm

Total löpsträckasträcka: 20.88 km

Tags:

Träningsvecka

Bars som energitillskott

by Joakim Backman 18. mars 2011 11:36

Jag har upplevt att jag ibland har haft lite dåligt med energi när jag tränar precis innan lunchen. För att råda bot på detta ska jag testa att äta en bar en stund innan passet och förhoppningsvis ska det räcka för att få upp energin lite.

Star-Bar

Det finns en hel uppsjö av olika bars som ska ätas i olika syften och det är ju inte lätt att veta vilka som är goda eller hur bra de är. Jag köpte några lådor Star-Bar i olika smaker (blåbär, chockladkola och toffée) då det verkade som dessa ska vara OK gällande kommentarar från andra köpare på gymgrossisten sida.

När jag ändå gjorde en beställning passade jag på att fylla på förrådet av proteinpulver (2kg choklad och 2kg jordgubb). Jag har fastnat för Triple-Pro 85 från Star Nutrition som är en produkt baserade på tre olika typer av protein, den smakar bra och är lättblandad.

Tags: , , , , , ,

Kosttillskott

Anmälan till Salomon Trail Tour Växjö 2011

by Joakim Backman 15. mars 2011 17:37

I år kommer Salomon Trail Tour att inkludera ett antal tävlingsorter, bland annat Växjö (6 Juni). I Växjö är det Växjö OK som håller i arrangemanget och även har en sida för tävlingen som du hittar här: http://www.vaxjo-ok.g.se/trailtour. Lokala sidor för övriga orter hittar du här: http://www.salomontrailtour.se/event.php.

Banan ligger planerad i Fyllerydsskogen som har en ganska öppen och kuperad terräng. Detta är ju ett tillfälle som jag inte vill missa så jag har givetvis redan anmält mig...

Tags: , , , ,

Löpning

Träning v10

by Joakim Backman 13. mars 2011 21:18

Veckan började bra med ett bra gympass och ett helt OK löppass.

Gympasset på torsdagen var där emot lite sådär, fick inte till något bra tryck i rygg-övningarna och det kändes lite allmän ur spår. Det tog sig dock under passet och avslutades hyfast bra.

Hade lite ont om tid på fredagen så jag passade på att lägga in ett kortare tempopass på ~4.5km under lunchen, istället för den vanliga 8km-rundan. Det är alltid kul med variation och speciellt kul är det att springa fort, så det blev ett inspirerande pass.

Söndagens löppass blev något av ett bottennapp; det gick tungt och jag var omotiverad.

Måndag Gym Bröst & biceps
Tisdag Löpning 8.01km på 0:38:44 (4:50min/km) @ 169 bpm
Onsdag    
Torsdag Gym Rygg, triceps & underarmar
Fredag Löpning 4.41km på 0:19:03 (4:19min/km)
Lördag    
Söndag Löpning 13:16km på 1:06:32 (5.03min/km) @ 168 bmp

Total löpsträckasträcka: 25.58 km

Tags:

Träningsvecka

Årets bottennapp

by Joakim Backman 13. mars 2011 21:05

Mjuk vind och 6 plusgrader, riktigt milt väder för årstiden. Det var riktigt fint för ett löppass.

Dock var jag helt omotiverad och var inte alls sugen på att ge mig ut och springa. Funderade på att hoppa över passet men det brukar alltid blir ganska bra ändå när man väl kommer ut. Så blev inte fallet denna gången, hela passet blev motigt och jag fick kämpa för att hålla ett tempo på under 5:10min/km. Jag hade innan passet planerat in att jag skulle hålla ett tempo mellan 4:40 och 4:50, resultatet blev ett tempo på 5:03min/km. Detta passet blir nog årets bottennapp hittills...

Det är bara att bita ihop och ta tag i nästa pass. Början av nästa vecka blir ganska fullplanerad på hemma och på jobbet så det blir ett litet upphåll i träningen, vilket kanske kan vara riktigt bra.

Tags:

Löpning

Vibram Fivefingers KSO

by Joakim Backman 8. mars 2011 18:57

Det kommer och går ny produkter hela tiden. På senare tid har det varit mycket snack och barfotaskor och självklart måste jag ju prova så att man kan ha en uppfattning om det är något för mig. Hittade ett par Vibram Fivefingers KSOtradera som jag köpte för en bråkdel mot vad de kostar i butik.

 

Jag kan ju inte annant säga än att det känns mycket konstigt att trycka ner fötterna i dessa "skor" för första gången. Har gått omkring med dem lite inne nu för att känna efter och fötterna har börjat återhämta sig efter första chocken. Dock dröjer det nog ett tag tills det är väder och temperatur att prova dem ute.

Tags: , , ,

Utrustning

Träning v09

by Joakim Backman 6. mars 2011 22:26

Gymmet i måndags kändes sådär, inte rikigt på hugget och träffade inte rätt med valet av vikter, några blev för tunga och några blev för lätta. Men ändå så hade det tydligen blivit ett ganska bra pass då jag fick träningsvärk på tisdagen både i övre delen av ryggen och i triceps.

Löpning gick bra på på tisdagen med de nya skorna men ännu bättre på fredagen. Det slutgiltliga testet av de nya skorna blev definitivt på söndagen då jag sprang en halvmara, och detta utan några som helst problem med skorna. Så nu jag anser att de är både insprunga och har perfekt passform för mina fötter, nu är det bara att springa för fullt...

Måndag Gym Rygg & triceps
Tisdag Löpning 8.03km på 0:39:00 (4:51min/km) @ 169bpm
Onsdag    
Torsdag Gym Bröst, biceps & vader
Fredag Löpning 8.04km på 0:37:08 (4:37min/km) @ 173bpm
Lördag    
Söndag Löpning 21.21km på 1:46:01 (4:59min/km) @ 169 bpm

Total löpsträckasträcka: 37.28km

Tags:

Träningsvecka

Årets första halvmara

by Joakim Backman 6. mars 2011 20:11

Några plusgrader och en efterlängtad sol på den klarblå himmeln. Underbart väder att ge sig ut i och springa en runda, så pass fint att det blev första halvmaran för i år. Satte pulsklockan på ett tempo mellan 4:50 och 5:10 min/km för att jag skulle ha ett stabilt tempo under hela passet. De första 17km gick hur lätt som helst och jag låg på 4:50 min/km utan större anstränging. Sen blev det lite tuffare, jag hade inte något energirikt med mig och jag fick slut på orken - tempot gled ganska snabbt ner till 5:00-5:10min/km. Skam den som ger sig, jag kämpade på sista kilometrarna och lyckades ett sammanlagt snitttempo på 4:59min/km även om det låg över 5:10 mot slutet.

Jag märkter en markant skillnad på energinivåerna när jag kommer upp på sträckor som jag inte springer regelbundet. Det bli att ta med några dl sportdryck nästa gång, det har fungerat förr. Även om det blev ett tufft pass mot slutet så totalt sett var det ett ganska skönt pass som flöt på av sig självt, det motiverar träningen inför Göteborgsvarvet.

Tags: , ,

Löpning

Löpning i motvind och med träningsvärk

by Joakim Backman 4. mars 2011 17:19

Dagens lunchrunda gick bra, hade bra med energi och motivation. Jag hade en del träningsvärk i vaderna sedan gympasset igår. Trodde att detta skulle påverka löpningen mer än det faktiskt gjorde, jag var lite stel i vaderna i början med det släppte fort. Det blåste dock ganska mycket idag och det gjorde att jag hade medvind i början av rundan, lite synd då är man ju pigg och behöver inte någon hjälp. Där emot kändes motvinden i slutet av rundan.

Jag har kommit upp i en nivå så att jag vet att jag klara att hålla ett tempo en viss runda även om det inte rikitgt känns så. Det ger självförtroende att veta detta och att det stämmer, risken är väl att man försöker inbilla sig att man gör större framsteg än vad man faktiskt gör.

Tags: ,

Löpning

Frukost

by Joakim Backman 3. mars 2011 06:40

Min standardfrukost består av egenkomponerad havregrynsgröt och ett knäckebröd. Lyxade till det lite och utökad med lite nypressad apelsinjuice då jag hade några apelsiner som började att bli gamla hemma.

Frukostgröt

Jag har modifierat receptet på min gröt några gånger i jakten på att finna ett så bra recept som möjligt. Det nuvarande receptet som jag har använt det senaste halvåret ser ut som följande:

Mängd Ingrediens
1.5 dl Fiberhavregryn
2 msk Krossade linfrö
1 msk Psylliumfrö
1 msk Korssade vetegroddar
1 msk Kruskakli
1 krm Salt
3dl Vatten

I förra receptet hade jag hela, torkade Gojibär i gröten men tyckte inte att det gav så mycket mersmak och noterade även att det verkar som att det i princip går intakta igenom kroppen.

Tags: , , , , , , , , ,

Kost

Första rundan...

by Joakim Backman 2. mars 2011 17:54

... med de nya skorna. Tog med Ceasar ut på den 8km långa lunchrundan för att inviga de nyinköpta löparskorna. Det känns alltid lite ovant, av förståeliga skäl, med nya skor. Kände lite värme under främre delen av foten efter 3-4km och blev lite orolig att det till och med skulle resultera i blåsor, men det blev inte något av det.

Det blev faktiskt inte några som helst problem, vilket känns mycket bra. I och med att jag inte provat skorna i butik utan köpte över nätet så fanns det ju en lite risk att Asics hade ändrat något i designen till min nackdel, men så var alltså inte fallet.

Köpet blev alltså riktigt lyckat på alla sätt: jag fick en bra sko som passade perfekt till ett bra pris och i en färg enligt önskan... me like... 

Asics GT-2160 Black

Asics GT-2160

+ Passar min fot perfekt
+ Trevligt att den går att få i flera färger
+ Vanlig märke/modell, finns överallt
- Oftast ganska dyr (1600SEK)

Prisimport 

http://www.prisimport.se

+ Riktigt bra priser (på Asics GT-2160 i alla fall)
+ Bra utbud av Asics skor
- Dåligt utbud för andra skomodeller
- Ganska få produkter överhuvudtaget, kommer kanske mer framöver
- Snabb och smidig beställningsprocess, inget att klara på

Tags: , , ,

Löpning | Utrustning | Produkttest

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman