Bra tempo

by Joakim Backman 29. april 2011 21:13

Jag var ute på lunchen och sprang den vanliga rundan på 8km, men idag kändes det ovanligt bra. Lite vind, sol och lagom temperatur (17°C) gjorde dessutom att förutsättningarna var bra.

Rundan jag sprang i tisdags gick bra och det var de första två km som drog ner snitt-tempot lite då hunden var med och stannade några gånger för att göra sina behov. De övriga km höll jag ett bra tempo utan att det blev för jobbigt.

Med tisdagens runda i tanke så bestämde jag mig för att hålla lite högre tempo än vanligt för dagens runda. Jag gick ut med att försöka hålla ett tempo mellan 4:20 och 4:30 vilket fungerade oväntat bra. Det gick till och med så pass bra att jag kunde öka lite och gjorde den sista km med högst tempo (4:19min/km). Snitt-tempot för hela rundan blev 4:27min/km vilket kändes riktigt bra, dessutom var jag inte helt slutkörd efteråt.

Jag brukar mäta hur utmattad jag är genom att mäta pulsen efter 200m gång som nervarvning och kommar jag ner under 120bpm på den sträckan så har jag mer att ge. Efter en riktigt tung runda kommer pulsen ner till runt 135bpm efter dessa 200m.

Tags:

Löpning

Träning v16

by Joakim Backman 24. april 2011 21:17

Började veckan med ett riktigt skönt löppass i sol, svarg vind och 20°C. Det kände dessutom mycket bra, jag hade bra spänst i steget och kunde hålla bra fart utan att det för ansträngande.

Tisdagens gympass blev ett morgonpass kl 06:30, vilket kanske inte är riktigt favorittidpunkten på dygnet för styrketräning.

På onsdagen blev ett ett intervallpass, som gick betydligt bättre än väntat även att jag höjde tempot under snabba intervallerna. Jag kunde öka tempot under hela träningspasset och då tog jag ändå en extra intervallomgång när jag sprungit den planerade sträckan bara för att det gick så bra.

Måndag Löpning 7.92km på 0:36:56 (4:39min/km) @ 172 bpm
Tisdag Gym Bröst & mage 
Onsdag Löpning

4.92km HIIT

Torsdag Gym Rygg, triceps & lår 
Fredag    
Lördag    
Söndag    

Total löpsträckasträcka: 12.84 km

Tags:

Träningsvecka

Star-Bar

by Joakim Backman 21. april 2011 14:53

Vid förra beställningen från Gymgrossisten blev det lite bars som skulle bli ett extra tillskott under dagen. Jag köpte 12 Star-bars i vardera smak (Chockladkaka, Blåbär samt Toffee flavour).

Nu har jag tuggat i mig några stycken lite då och då som mellanmål och inför vissa träningspass när det känts lite tomt i magen. De har fungerat riktigt bra både som mellanmål och prcis innan passen. Smakerna är väl OK men konsistensen är lite väl kola-likt, och det blir nästan bara tuggar runt baren i munnen.

Jag kommer nog att köpa mer bars när dessa är slut, men mest troligen kommer jag att prova ett annat märke/tillverkare.

Tags: , ,

Kosttillskott

Intervallpass

by Joakim Backman 20. april 2011 18:18

Idag blev det ett HIIT-pass på lunchen. Jag har haft en liten prestationssvacka som precis har släpp samt att det är första intervallpasset i år, så jag hade faktist lite låga förväntningar. Det blev helt tvärt om, det gick riktigt bra och det var ju givetvis kul och inspirerande.

Jag höjde ändå tempot lite för andra fasen från 4:30-3:40min/km till 4:20-3:30min/km redan innan passet, vilket visade sig var helt rätt.

Intervallerna hade jag lagt upp som följande:
7:00-5:00min/km @ 90sek
4:20-3:30min/km @ 45sek

Jag började lite försiktigt och låg på runt 4:10min/km de första fartintervallena, men kunde utan problem höja tempot allt eftersom. Sista fartintervallet kunde jag hålla under 3:30min/km under hela intervallet, denna sista var dessutom en extra intervallomgång efter jag sprungit den planerade sträckan.

F*n vad det är skönt när det går riktigt bra!

Tags: ,

Löpning

Morgonpass i fel tankar...

by Joakim Backman 19. april 2011 12:23

Körde ett styrkepass innan jobbet idag, dvs slank in på Hälsostudion kl 06:30 vilket inte riktigt är favorittidpunkten på dygnet när det gäller träning. Det brukar vara lite svårt för mig att få upp intensiteten och få fram den energin för att få ett bra pass. Idag gick det faktiskt förvånandsvärt bra.

Jag körde bröst och mage och ganska tungt och fokuserat, dock blev det lite fel mot slutet. Sista övningen var bröstövningen Bent-Arm Dumbbell Pullover, men jag hade inte tankarna med mig ock tänkte nog på annat när jag tog fram vikterna och startade övningen. Tyckte det var lite väl tungt när jag lyfte upp hanteln men avfärdade detta lite snabbt med att det berodde på att jag kanske hade lågt med energi i slutet av morgonpasset.

När jag nästan följde huvudstupa med hanteln till ner golvet bakom bänken, insåg jag att något var fel. Normalt sett brukar jag använda 42kg-hanteln, kanske en upp eller ner, men idag hade jag plockat fram 65kg-hanteln vilket var lite väl mycket... förvirrad och förvånad krånglade jag mig upp på fötter igen för att gå och byta hantel.

Tags: , , ,

Styrketräning

Träning v15

by Joakim Backman 17. april 2011 19:41

Måndagens löppass var ett rikigt sommarpass, 18°C, sol och bara lite vind. Batteriet till min footpod tog dock slut precis i början av passet så någon exakt distans blev det inte för den rundan.

De två gympassen blev tunga och effektiva, med en skön träningsvärk i alla tränade muskler som följd.

Det blev inte fler löppass denna veckan, då det blev fokus på staketbygge hemmavid istället. Efter flera timmars grävande m.m. varje dag så var jag inte så sugen att ge mig ut och springa.

Måndag Löpning ca 7.8km på 0:38:12 (4:54min/km) @ 172 bpm
Tisdag    
Onsdag    
Torsdag Gym  Rygg & baksida lår
Fredag Gym Biceps, triceps och underarmar
Lördag    
Söndag    

Total löpsträckasträcka: 7.8 km

Tags:

Träningsvecka

Träning v14

by Joakim Backman 10. april 2011 21:02

Lite tung start på löpningen och det blev inte något gympass förrän i slutet av veckan. Helgen tillbringade jag med att fia hemma i trädgården så det blev inte något ordinarie löppass på sändagen.

Måndag Löpning 7.82km på 0:37:55 (4:50min/km) @ 177bpm
Tisdag    
Onsdag Löpning 7.98km på 0:38:21 (4:48min/km) @ 177bpm
Torsdag Gym Bröst, axlar, vader & underarmar 
Fredag Gym Triceps, biceps & axlar 
Lördag    
Söndag    

Total löpsträckasträcka: 15.8 km

Tags:

Träningsvecka

Vårvärme

by Joakim Backman 4. april 2011 18:04

Efter lite mer än en veckas upphåll så var det äntligen dax att ge sig ut och springa igen. Detta passet kändes dock lite trögare än vanligt och så brukar det vara första passet även efter ett litet upphåll för min del.

Idag fanns det dessutom en faktor till som påverkade orken, värmen. Tja, det var ju inte någon extrem värme på något vis men dock det första passet i lite högre temperatur. Termometern visade 15°C och det var jag kanske inte rikigt beredd på så jag hade på min vindjacka, vilket gjorde att det blev lite varmt.

Tags: , , , , ,

Löpning

Träning v13

by Joakim Backman 3. april 2011 21:50

Viloveckan slut. Lite svårt att hålla sig ifrån träningen ibland, men det har varit skönt och jag ser fram emot nya pass!

Tags:

Träning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman