Simningen inställd

by Joakim Backman 29. maj 2012 21:07

Jag hade nästan precis kommit till simhallens parkering när jag fick ett SMS om att dagen tillfälle var inställt för kursen Öppet vatten. Tyvärr hade vår kursledare Jonas blivit hastigt sjuk.

Jaha, inte kan man ju köra hem när man har kommit så långt och är laddad för att simma lite så jag gick in för att byta om och planerade att simma en runda på egen hand. Det var jag inte ensam om, tre av de andra kursdeltagarna var redan i omklädningsrummet och ville också ut och simma. Dessutom möte vi en av tjejerna på kursen omklädd utanför och väntade, vi blev alltså ändå fem som simmade.

Vi träffade Mariella som anordnar kursen utanför, så hon berättade lite vad som var tänkt att dagens pass skulle innehålla så att vi kunde öva lite på det på egen hand.

Det var inte speciellt varmt i luften (13-14ºC) vilket gjorde att vattnet kändes ännu varmare i vattnet även att det gissningsvis var ca 15-16ºC. Vi simmade ut till bojarna och simmade sedan 800m i sjön, vilket blir ca 1200m totalt. Även att vi var i vattnet i nästan 45min så kändes det riktigt skönt, temperaturen är definitivt inte något problem längre, men visst är det skönt att sätta sig i bastun 10min efteråt.

Rent simtekniskt går det bättre för varje gång, det är faktiskt ganska stor skillnad och det är ju uppmuntrande. Jag har lite förkärlek för att andas på vänster sida vilket för min det innebär att jag svänger lite åt vänster hela tiden. Det är ju irriterande men jag får öva på att andas på höger sida lite mer så kommer det nog att rätta till sig. Jag tycker att jag börjar får till att titta upp för att navigera utan att tappa för mycket av rytmen även om jag ska försöka att titta upp lite oftare så att jag kan hålla en rakare kurs.

Jag ser helt klart fram emot nästa tillfälle och det hade varit klart kul om jag kunde få tid för ett extra dopp innan dess.

Tags: , , , ,

Simning

Höjer tempot

by Joakim Backman 29. maj 2012 17:27

Jag har legat ett tag på ca 4:45min/km som mitt bekväma tempo där jag springer ganska fort men utan att det är för jobbigt, nu har jag sprungit ganska mycket under den senaste perioden bland annat på grund av träningen inför Göteborgsvarvet 2012 och Salomon Trail Tour 2012. Detta har resulterat i att jag givetvis har förbättrat min kondition med även förbättrat min löpteknik. Jag tror att löptekniken har förbättrats en hel del av att jag sprungit med mina Vibram Fivefinger Bikila LS samt Saucony Kinvara 2, vilka både är minimalistiska skor som kräver ett lätt framfots-isättande steg.

Jag sprang hem från jobbet och hämtade hunden och tillbaka till jobbet idag på lunchen vilket blir ca 10km, jag har sprungit med tempo ner mot 4:10min/km i snitt men tog det lite lugnare idag. Jag la mig på ett bekvämt tempo och det blev en avslappnad och skön runda. När jag efteråt kollade så hade jag hållit ett tempo på 4:29min/km, vilket jag var lite förvånad över. För ett halvår sedan hade jag tyckt att det hade varit ett grymt bra tempo, men nu hade jag tyckt att det bara var skönt.

Jag har således höjt mitt sweet spot-tempo från ca 4:45min/km till 4:30min/km på några månader, underbart när man kommer på i efterhand att man gör framsteg.

Tags: , , , , , ,

Löpning

Träning v21

by Joakim Backman 27. maj 2012 23:08

Det blev en vecka med många träningspass, även om några av dem var lite kortare. Fokus blev på löpning med 5 löppass. Löpningen känns extra kul just nu tillsammans med simningen, styrketräningen försöker jag hålla lite liv i även att jag inte har samma inspiration där.

Måndag Löpning 10km trail Fyllerydsskogen
Tisdag Simning 1300m på 45min Växjösjön 
Onsdag

Löpning
Styrka 

4.83km på 0:20:20 (4:12min/km)
Rygg, axlar, triceps & biceps
Hem -> Jobbet
Hälsostudion 
Torsdag Löpning ~10.0km på 0:43:27 (~4:21min/km) Jobbet->Hem->Jobbet
Fredag Löpning 4.44km på 19:14 (4:19min/km)  Hem->Jobbet 
Lördag      
Söndag Löpning 9.8km trail på 0:55:52 (5:42min/km) Fyllerydsskogen

Total löpsträckasträcka: 39.07 km

Tags:

Träningsvecka

Träning STT 2012

by Joakim Backman 27. maj 2012 22:13

Idag var det riktigt fint sommarväder, varmt och soligt. Självklart blev det några grillade köttbitar och ett par folköl på altanen även att det var söndag, det satte sina spår på träningspasset som jag förvisso försköt till kvällen.

Jag sprang banan för Salomon Trail Tour 2012, som jag blev introducerad för i måndags. Det var varmt och jag var mätt... jag hade till och med mig min väskeryggsäck men orkade inte dricka speciellt mycket ur den. Det var helt enkelt dålig planering, jag väntade ändå ca 2 timmar efter jag åt och jag kände mig inte speciellt full i magen. När jag kom ut i skogen kände jag med en gång att detta var inte så lyckat.


Visa STT2012 på en större karta

Första varvet körde jag på ganska bra och förutom att jag sprang fel en gång så efter några kilometer höll jag nästa på att spy, eller så kändes det i alla fall. Jag insåg att det inte skulle hålla så andra varvet taggade jag ner ganska rejält och det blev direkt bättre och trevligare att springa.

Salomon SpeedCross 2

Jag sprang med min Salomon SpeedCross 2 till skillnad mot i måndags på jag sprang samma runda med min Vibram Bikila LS. Jag vet faktiskt inte vilka jag ska springa med under tävlingen. Med vanliga skor behöver man inte planera stegen lika noga och kan fokusera mer framåt, men med Vibram får jag ett bättre och lättare steg med mer spänst och kraft. Jag fick faktiskt ett par blåsor av skorna idag, vilket jag inte fick av Vibram sist.

Jag missade att starta klockan så någon riktigt tid fick jag inte heller dock hade jag med mig GPS-trackern för att kunna se rundan, så från den fick jag en tid på 55:52 på en distans på 9.8km (5:42min/km). De 200m som saknades orsakades delvis av att jag sprang lite fel första varvet.

Det blev väl ett så där lyckat pass, men ändå ganska nöjd efteråt med feelgood-känsla.

Tags: , , , ,

Löpning

Born to run

by Joakim Backman 23. maj 2012 22:56
ISBN: 9789185279128

Jag har fått höra ett antal gånger att om det är en bok som ska läsa som löpare så är det Born to Run av Christopher McDougall.  Tillslut så kunde jag inte motstå allas rekommendationer angående denna bok så jag köpte en kopia och läste den helt enkelt.

Boken är mycket lättläst och enkel, men ändå insprirerande och medryckande. Kombinationen gör att boken tar slut väldigt fort. Boken är en berättande historia med flera sidohistorier, både rena anekdoter men även lite mer fakta- och vetenskapsinriktat (även om jag inte verifierat de påstående som författaren gör i vissa fall). Mycket handlar om tarahumara-folket, löpteknik och om människans historia, varför vi ser ut som vi gör och hur kroppen är konstruerad, men allt handlar tillslut om det stora loppet...

Lite irriterande är att alla personer som är med i boken har så enormt lätt för att springa hur långt som helst, jag vet inte om det faktiskt är så för dem eller om författaren skönmålar. Hur som helst är det många enorma bedrifter som personerna förta sig och det är lite kul att läsa bara läsa om det i sig.

För mig som älskar att springa är det riktigt underhållande och behaglig läsning. Jag rekommenderar definitivt boken till alla men givetvis speciellt till de som tycker löpning är intressant.

Dessvärre så dog en av bokens centrala personer (Micah True a.k.a. Caballo Blanco) alldeles nyligen, RIP.

Tags: , , , , ,

Allmänt | Löpning

Skönt i sjön

by Joakim Backman 22. maj 2012 20:32

Idag var det dags för andra kurstillfället i kursen Öppet vatten. Förra tillfället blev inställt då det var för kallt i vattnet för att det skulle gå att simma något, men temperaturen hade stigit till ca 15ºC, så idag var det inte några problem.

Första tillfället för två veckor sedan var riktigt kallt och förväntningarna var inte så höga, men det ändrade sig ganska snabbt när jag väl kom i vattnet. Det var 21-22ºC i luften och som sagt ca 15ºC i vattnet och det var riktigt stor skillnad. Jag frös inte något under de 45 minuter som vi simmade idag, även om man märkte att fötter började kallna lite mot slutet och en timme i vattnet hade nog blivit kallt.

Idag kunde vi fokusera med på simningen och den teknik som lämpar sig bättre för att simma med när det inte är den lugna och kontrollerade miljön som i bassängen. Det finns bojar utsatta i Växjösjön med förutbestämt avstånd emellan så vi övade på att hålla kurs mellan dessa vilket inte är det lättaste i början. Kursledaren Jonas höll några korta teoripauser mitt i sjön, lite om hur man ska ändra andning och armtag samt hur man ska navigera i sjön.

Precis innan vi avslutade idag så körde vi en liten sträck med högre tempo under vilken jag lyckades att få kramp i vaden för allra första gången, det är väl så att jag spänner mig lite mer i den nya miljön. Hur som helst var det bara att pausa lite och flyta omkring och stretcha i en halvminut innan jag kunde fortsätta. 

Totalt blev det ca 1300m på 45min idag, vilket inte är så dåligt för att vara andra gången i sjön.

Jag kände ett litet rus av tillfredställelse efteråt och är redan sugen på att hoppa i igen, ska se om jag inte kan komma till sjön för att simma en gång på egen hand innan nästa tillfälle. Det var riktigt skönt att simma idag.

Tags: ,

Simning

Banvisning för STT 2012

by Joakim Backman 21. maj 2012 20:09

Salomon Trail Tour

Nu är det snart dags för årets upplaga av Salomon Trail Tour 2012 i Växjö. Banan ligger i Fyllerydsskogen precis som förra året, i år är det dock fler mindre stigar och mer backar precis som det ska vara när det är trailrunning. 

Salomon Trail Tour 2012 bana

Idag var jag på ett av de tillfällen som ges för att testa banan innan tävlingen. Det var bra att få guidning av banan för av någon anledning har någon fått för sig att sabotera uppmärkningen av banan som gjordes  redan i April, alla vägvisare är nerplockade och bortforslade! I år blir start och mål vi Växjö OKs klubbstuga VOKALEN, där cirka 30 personer slöt upp för gårdagens genomgång.

Vi började med ett varv, på den 5km långa banan, i lugnt tempo för att man skulle kunna lära sig att hitta bland alla småstigarna och ett par stopp med lite stretchning och löpteknik. Efter ett varv var vi ett litet gäng som ville springa banan igen med lite mer tempo, jag hängde givetvis på för man vill ju känna lite hur banan känns. Det är många mindre backar och ett par medelstora och bitvis är inte ens banan inte lagd på någon stig. Underbar terräng att springa i, mjukt och varierat endast ett par mycket korta sträckor går på elljusspåret och cykelväg.

Tags: , , , ,

Löpning

Träning v20

by Joakim Backman 20. maj 2012 22:41

Försökte fylla på med så många träningspass som möjligt under denna kortvecka, då jag vet att det är svårt att få träningspass att bli av när jag är ledig och har en massa annat inplanerat. Det blev att gräva ner ett gäng trädplantor i trädgården hela långhelgen istället, ock det blev ganska bra träning av det också.

Måndag Styrka Bröst & triceps Hälsostudion
Tisdag Simning 2000m på ca 55min Medley
Onsdag Löpning
Löpning

4.80km på 20:55 (4:21min/km)
8.86km HIIT på 40:06 (4:31min/km)

Hem -> jobbet
Växjösjön+Trummen
Torsdag      
Fredag      
Lördag      
Söndag      

Total löpsträckasträcka: 13.66 km

Tags:

Träningsvecka

Anmälan Göteborgsvarvet 2013

by Joakim Backman 17. maj 2012 18:19

Efter ett lyckat Göteborgsvarv 2012 är det ju en självklarhet att anmäla sig till nästa års evenemang. Jag anmälde mig bara dagarna efter loppet då det är lika bra att göra det direkt så glömmer man inte att göra det senare. 

Så nu är det bara att se fram emot Maj nästa år och Göteborgsvarvet 2013 men innan dess blir det åtminstone ett par andra tävlingar som jag tänkt att jag skulle ställa upp på.

 

 

 

 

 

 

Tags: ,

Löpning | Tävling

Morgon och lunch

by Joakim Backman 16. maj 2012 20:59

Jag lämnade cykeln på jobbet igår och ville inte ta bussen, så det fick bli att springa till jobbet på morgonen. Jag har haft lite svårt för att springa på morgonen tidigare och det har gjort att jag inte varit sugen på morgonrundor utan istället sprungit på lunchen när det har varit möjligt.

Idag så provade jag igen och det var inte alls den där sega, tunga känslan som jag haft tidigare. Jag sprang direkt till jobbet vilket inte blev mer än 4.8km, en liten lagom sträcka på morgonkvisten. I och med att det fungerade bra idag så kanske jag kommer att prova på några rundor till, speciellt på sommaren när det är varmt om dagarna kan det vara skönt att utnyttja den svala morgonen.

På lunchen sprang jag den egentliga, inplanerade träningspasset runt Växjösjön och Trummen. Idag blev det ett HIIT-pass vilket var ett tag sedan jag gjorde. Jag sprang 1:00min i 3:15-4:00min/km varvat med återhämtning på 1:30min i 5:00-7:00min/km. Det var en behaglig temperatur på 15ºC och molnigt, perfekt kämpa-väder. Det går väldigt bra att springa snabbt i Vibram även om tempo upp mot 3:15-3:30 går fort och givetvis är jobbigt så är det riktigt kul att springa fort!

Rundan på 8.68km sprang jag på 40min och med ett snitt-tempo på 4:31min/km. Jag har fått upp farten ganska bra på min kortare rundor och det känns avslappnat och behagligt att ligga runt 4:30min/km vilket tidigare var rent ut sagt jobbigt.

Det är inspirerande att känna att man gör framgångar och att träningen ger effekt. Jag vet att mycket beror på steg-tekniken och fot-nersättningen då jag märker stor skillnad beroende på hur jag springer. Denna gången kände jag inte av vaderna på samma sätt som förra gången jag sprang med min Bikila LS och det var skönt.

Tags: , , , , , ,

Löpning

För kallt i Växjösjön

by Joakim Backman 15. maj 2012 18:42

Tyvärr är veckans tillfälle för kursen Öppet vatten (Open water swimming) inställd då temperaturen inte är tillräcklig i Växjösjön.

Första tillfället i kursen var förra veckan och då var vi i och simmade i 12ºC vatten. Vi var dock bara i vattnat i ca 30min just på grund av att temperaturen var så pass låg och det blir inte så mycket simning. Dock var det bra att känna hur man själv och våtdräkten fungerar i kallt vatten. Jag kan förstå att de ställer in veckans tillfälle då man vill ju kunna simma lite mer. Tanken är att varje tillfälle ska vara ca 60min och så längr kan man inte ligga i vattnet när det är så kallt.

Jag får helt enkelt hoppas på lite vackert och varmt väder så att temperaturen hinner stiga tills nästa vecka.

Istället fick det bli ett simpass på morgonen innan jobbet på 2000m, inomhus på Medley... det känns ju nästan lite lyxigt att simma i tempererat vatten när man provat den iskalla sjön.

Tags: , , , , , , ,

Simning

Träning v19

by Joakim Backman 14. maj 2012 06:05

En ganska lugn vecka, kanske man kan uttrycka det som lugnet innan stormen för på lördagen var det Göteborgsvarvet. Ett av årets löpar-höjdpunkter!

Måndag      
Tisdag Simning 30min Växjösjön
Onsdag Löpning 10.14km på 47:30 (4:41min/km) Jobbet->Hem->Jobbet
Torsdag      
Fredag      
Lördag Löpning 21.11km på1:39:50 (4.44min/km) Göteborgsvarvet 2012
Söndag      

Total löpsträckasträcka: 31.25 km

Tags:

Träningsvecka

Göteborgsvarvet 2012

by Joakim Backman 13. maj 2012 22:15

Uppladdningen inför årets lopp har väl varit ganska Ok, även om jag hade hoppats på lite fler långpass, så jag var lite lagom tänd på att springa när jag åkte upp dagen innan med min fru (coachen). Vi hade en lugn och mysig fredag, åt ute och sov på hotell - perfekt uppladdning.

Så kom dagen för Göteborgsvarvet 2012 med 10-12°C, regn och ruggigt kyligt och kall blåst. Vi kom ut lite tidigare än planerat till Slottsskogen men det brukar vara ganska skönt att vara i god tid, men inte denna gången. Fy, det var så kallt, det kändes som att vinden blåste rakt igenom alla kläder.

Trots vädret var det skön stämning, alla vill bara springa! Att det fortfarande är världens största halvmara säger en del om hur mycket folk som samlats för att springa.

Träffade några vänner på plats och snacket blir ju nästan uteslutande löpning av någon konstig anledning. När klockan började närma sig start så hade jag bestämt träff med barndomskompisen Stefan som skulle springa i samma startgrupp som jag. Förra året slog han mig med 3 sek (om jag inte minns fel) och det var då vi upptäckte att vi tydligen springer ungefär lika fort. Vi bestämde oss för att åtminstone starta tillsammans i år.

När starten närmade sig så hade jag glömt att jag inte varit så på hugget tidigare och det kändes riktigt bra. Starten gick och vi gav oss iväg, ganska fort, så pass fort att vi båda insåg att detta kommer inte att hålla. Men vi sansade oss och sänkte tempot. Efter ett tag så stabiliserade vi oss på ca 4:40-4:45min/km, detta blev också vad vi höll resten av rundan. Löpningen gick riktigt bra, jag hade tänkt att jag skulle försöka ligga på rund 4:50min/km för att se om jag skulle kunna slå förra årets tid på 1:41:36, men det lite högre tempot kändes oväntat behagligt. 

Stefan hade inte haft samma träningsmöjligheter som jag, så efter ca 14km på Götaälvsbron så delade vi på oss. Jag försökte hålla samma tempo som innan och det gick hyfsat, men efter 17-18km börjar man bli trött och det gäller att hålla uppe motivationen mentalt. Efter 20km där emot är man nästa i mål och då går det lätt, så sista km gick ganska fort. Den officiella tiden blev 1:39:50 vilket är 1:46min snabbare än förra året, det känns riktigt skönt!

Nu är det bara att köra på mot Göteborgsvarvet 2013!

Tags: , , ,

Löpning | Tävling

Sista löppasset innan Göteborgsvarvet

by Joakim Backman 9. maj 2012 20:55

Det har varit lugnt träningsmässigt de sista två veckorna och idag var jag ute på en sista löparrunda innan Göteborgsvarvet. Tog det ganska lugnt och försökte hålla ett tempo rimligt för halvmaran för att förbereda mig lite på farten. Det gick inte riktigt,jag lyckades inte hålla igen så pass mycket som jag tänkt. Jag hamnade på ett snitt-tempo på 4:41min/km och det är lite för fort för halvmaran för mig i dagsläget.

Jag kan inte säga att jag känner mig helt på topp inför årets upplaga av Göteborgsvarvet men det känns helt OK. Jag har som officiellt mål att komma under 1:45 (4:59min/km) och väldigt gärna vilja slå förra årets tid på 1:41 (4:49min/km) men det känns som sagt inte riktigt som det blir så.

Tags: ,

Löpning

Premiärdopp

by Joakim Backman 8. maj 2012 21:33

På väg till jobbet i morse cyklade jag förbi Växjösjön, den så måttligt inbjudade ut och med tanke på att temperaturen ute bara låg på 1-2°C funderade jag på vad jag har gett mig in på. 

Kl 18:30 samlades en förväntansfull men även ganska skeptisk grupp i entren till Medley ombytta till våtdräkter, första gången för flertalet av oss. Kursen började med en liten introduktion och sedan gick vi ner till sjön. Nu hade vädret skärpt till sig och solen sken, temperaturen låg på 15-16°C men det blåste en del.

Första stegen ner i vattnet var lite trevande och återhållsamma men sen insåg jag att det var inget att hålla på så det var bara att ta sig ner i sjön. 12 gradigt vatten som rinner in i dräkten får en att vakna till! Vi simmade några sträckor i sjön, stannade upp några gånger för lite teori och reflektioner. Efter ca 10 var det inte så kallt längre, vattnet i dräkten hade värmts upp och fötterna hade nog domnat bort. Tuffast i början var det kalla vattnet i ansiktet, det var nästan lite svårt att fokusera på simningen.

Efter ca 25min så började det bli kallt igen och vi simmade in mot land. Lite stela och fumliga tog vi oss upp ur sjön och upp till simhallen. Efter en kort samling väntade varm dusch och bastun.

Sammanfattat var det j...igt kallt i början, betydligt svårare tekniskt att simma och i vågorna fick man lätt kallsupar men det gick mycket bättre än vad jag förväntat mig och jag ser faktiskt fram emot nästa gång! Jag menar det blir ju i alla fall inte kallare i vattnet på ett bra tag.

Tags: , , , , , ,

Simning

Cancerfonden April

by Joakim Backman 7. maj 2012 20:34

För april månad blir det 85kr till cancerfonden genom 1kr/km då jag sprungit 84.59km. Lite sen inbetalning denna månaden, men huvudsaken att det blir av alls!

Tags: ,

Allmänt | Löpning

Träning v18

by Joakim Backman 6. maj 2012 22:36

En helt värdelös vecka om man se till träningen. Men den började med två varma soliga fridagar i trädgården och avslutades med två dagars byte av takpannor. Där emellan var veckan full med jobb så jag kan ju inte säga att jag varit sysslolös direkt. Det enda träningspasset som blev av gick däremot väldigt bra så jag lyckades med nytt personbästa på 10km.

Måndag      
Tisdag      
Onsdag Löpning 10.02km på 0:41:01 (4:05min/km) Hem->Växjösjön->Hem
Torsdag      
Fredag      
Lördag      
Söndag      

Total löpsträckasträcka: 10.02 km

Tags:

Träningsvecka

Orca S4

by Joakim Backman 4. maj 2012 20:45

Orca S4

Då har den kommit, min första våtdräkt (Orca S4) och på tisdag är det dags att för första gången använda den på nya kursen för att lära mig att simma i öppet vatten. Jag köpte den av Mariella (Mariella Consulting) som var instruktör på båda de simkurser som jag gått hittills. Självklart med bra service och personlig leverans!

Det har varit ganska varmt nu i en vecka så jag hoppas att det har hjälpt till att få upp temperaturen lite i Växjösjön, man jag har inte några förhoppningar om att det kommer bli varmt direkt.

Jag får väl försöka kränga på mig den en gång hemma först så att jag har lite koll på läget. Haha, jag kan se mig själv framför mig hur jag snubblar omkring med dräkten runt benen och slutar i en hög på golvet.

Troligen kommer man dessutom se ut som en utomjording i den fina mössan/huvan av neopren, jag måste överväga om jag ska lägga ut ett fint foto i min utstyrsel.

Trots att det kommer att bli kallt så ser jag fram emot kursen, det ska bli kul att testa att simma i sjön och dessutom få instruktioner och tips om vad man behöver tänka på. Helt klart är ju målet att kunna ta sig riktiga simpass under sommaren in någon av sjöarna istället för i simhallen. Det skulle bli ett bra komplement till löpträningen. 

Tags: , , , ,

Simning | Utrustning

Snabba skor

by Joakim Backman 2. maj 2012 22:14

Saucony Kinvara 2Jag har varit lite "nere" rent träningsmässigt efter de tunga följderna efter förra torsdagens löppass. Jag trotsade träningsvärken i söndags med en terrängrunda som bara gjorde att jag inte kunde springa Växjöloppet.

Men så idag släppte både stelheten och träningsvärken i vaderna bara sådär. Dessutom fick jag mina nya Saucony Kinvara 2 från PrisImport som jag bara var tvungen att ta ut på en testrunda.

Rundan blev ett varv runt Växjösjön hemifrån på 10km, jag hade inte någon speciell måltid utan gav mig bara iväg. Jag kom i ett snabbt steg med isättning med framfoten. Jag har provat steget ganska många gånger men aldrig våga springa en längre sträcka, då jag trott att det gått för snabb och jag inte skulle orka. Idag tänkte jag att jag skulle se hur länge jag orkade med det steget och det gick överraskande bra. Det var inte några större problem att hålla steget och det högre tempot som blir följden.

Kinvara 2 är en mycket lätt sko (218g) med lite dämpning som gör att man får ganska bra mark-kontakt. Om det hade något att göra med att jag så lätt kunde hålla ett högre tempo vet jag inte, men något borde det påverka.

Rundan på 10.02km sprang jag på personbästa tiden 41:01, vilket ger ett snittempo på 4:05min/km. Rundan gjorde definitivt susen för mitt ego och inspirationen för löpningen, speciellt med tanke på senaste veckans motgångar. Helt underbart att komma ut på en raka efter lite uppförsbacke, slappna av lite i steget med lite återhämtning och märka att man håller 4:10min/km.

Tags: , , , ,

Löpning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman