Omständigheterna styr

by Joakim Backman 29. juni 2012 21:44

Det finns många artiklar om att det finns liten eller ingen vinning med att stretcha eller att det överhuvudtaget skulle hjälpa mot träningsvärk. För min del så har jag helt klart för mig att detta inte gäller. Om jag inte stretchar så får jag helt enkelt träningsvärk, så enkelt är det. Jag har provat ett antal gånger att hoppa över att stretcha, men varje gång har det resulterat i att jag fått mer eller mindre träningsvärk.

Senaste (och sista) gången som jag medvetet hoppade över var efter gårdagens träningpass och givetvis resulterade detta i en bra träningsvärk. Nu anser jag att jag har provat på detta tilllräckligt och kommer i fortsättningen att stretcha efter varje pass.

Just träningsvärken var en faktor till att dagens löppass blev extra tungt, redan under uppvärmningen kände jag att mina lår inte var på hugget (efter gårdagens 250st air-squats). Dessutom var det varmt (22.5°C) jämfört med senaste tiden, det blåste och jag hade inte sprungit på 4 dagar sedan ett bra distanspass. Graden av ansträngning under passet upplevde jag som nästan dubbla sträckan, det kändes konstigt att möta detta oväntade motståndet med tanke på att sträckan endast var knappt 8km.

Men med lite pannben så gick även detta och jag tog mig runt på 36:41 och ett tempo på 4:36min/km vilket ändå är rätt OK. Nu på kvällen känns just träningvärken ännu värre i låren och jag hoppas att det har gått över tills på söndag så jag kan ta en runda då under bättre förutsättningar.

Tags: , ,

Löpning

Barbara

by Joakim Backman 28. juni 2012 21:15

 Var lite sugen på att variera träningen lite idag, så jag tänkte köra en av "tjejerna" från Crossfit och bestämde mig för att testa Barbara. Jag gick till Hälsostudion som vanligt på lunchrasten men kom inte in, de hade stängt. Nerdragning av öppentider under sommaren, lite trist för mig som inte tränar när alla andra tränar dvs kvällstid.

Men skam den som ger sig, det var fint väder så jag joggade bort till ett litet utegym som ligger nära Medley. Troligen blev detta till och med bättre än att hålla till inomhus en så fin dag som idag.

Barbara då, jodå hon var ganska jobbig. Det första varven gick väl ganska smärtfritt men sen började det kännas.

- 20 Pull-ups
- 30 Push-ups
- 40 Sit-ups
- 50 Air-squats 

Dessa utförs i rad och hela listan repeteras sedan 5 gånger med 3min paus emellan. Det kanske inte ser så farligt ut vid första ögonkastet men jag kan berätta att det bränner rejält i slutet.

Tags: , , ,

Styrketräning

Underbar morgonsimning

by Joakim Backman 28. juni 2012 17:52

VäxjösjönVaknar kl 06:00, går upp för att göra en lätt frukost och inser att solen skiner för första gången på flera veckor (känns det som i alla fall). Kollar på termometern som visar 14.5°C, betydligt varmare än vad det har varit de senaste dagarna. Nu vaknar jag till riktigt och blir inspirerad då jag planerat ett simpass i Växjösjön innan jobbet idag.

Byter om till våtdräkt på Medley simhall, går ner till sjön som ligger nästan helt spegelblank. Jag drar på mig mina nya Orca Hydro Bootie som jag ska prova idag och kl 06:40 går jag ut i vattnet. Det är så underbart och välkomnande att känna det svala vattnet. Jag hade mig mig en termometer som jag slänger i 15m ut i vattnat innan jag ger mig iväg mot första bojen.

Känns lite konstigt mer strumporna/skorna på och jag provar att dra dräkten över strumporna för istället för tvärt och det gjorde stor skillnad. Jag märkte knappt att jag hade strumporna på mig under resten av passet.

Precis när jag ger mig ut på sträckan mellan de 6 bojer som är utsatta i sjön med 200m mellanrum möte jag en annan simmare. Vi stannar till lite mitt i sjön och pratat lite kort om hur underbart tillfälle detta är. Han var nästan klar så jag ser honom inte mer. 

Jag simmar söder ut i sjön och allt känns bara så där lagom, jag hittar nästan direkt ett behagligt tempo, navigeringen går bra och jag simmar hyfsat rakt och fint mellan bojerna. Jag stannar till ett par gånger bara för att se mig omkring och njuta lite. Det är svårt att fatta hur fridfull och lugnande känsla det är att ligga ensam mitt i en helt stilla sjö som badar i solsken.

Innan jag vet ordet av så har jag nått sista bojen och jag känner knappt någon trötthet alls, kanske jag har tagit det för lugnt? Jag vänder norrut igen och beger mig tillbaka. Simningen fungerar bra och jag simmar ganska stor del av sträckan med tre-takt istället för två-takt. Det är nästan så att jag tycker att passet har gått för fort men det är rätt skönt att komma upp på land också. På vägen upp fångar jag in termometern som visar 15.5°C.

Jag är inte alls nedkyld och för första gånger känner jag inte att bastun lockar utan jag duschar av mig och sticker iväg till jobbet direkt.

Tags: , , , ,

Simning

Den lille nøttefabrikken

by Joakim Backman 27. juni 2012 19:28

Den lille nøttefabrikken

Jag är ganska förtjust i nötter och äter en del som både snacks och mellanmål. Tyvärr är nästan alla rostade nötter rostade i palmolja vilket är en produkt som jag absolut vill undvika. Produktionen av palmolja leder till skövlande av regnskog (wwf) och är ett hot mot flera djurarter.

Jag har blivit tipsad om Den lille nøttefabrikken, en norsk tillverkare som endast rostar sina nötter i rapsolja.

Jag var på ICA Supermarket Cityhallen i Växjö centrum, men de hade bara sitt eget märke på nötter, som innehåller vegetabilisk olja vilket i sin tur nästan uteslutande brukar innebära just palmolja. På Coop Oxtorget hade de där emot sortiment från Den lille nøttefabrikken. Inte för att påsarna är speciellt billiga, men det är åtminstone bra råvaror!

Tags: , , , , , , , , ,

Kost

Orca Hydro Bootie

by Joakim Backman 26. juni 2012 18:57

Orca Hydro Bootie

Tidigare i våras när kursen Öppet vatten startade var det inte speciellt varmt i vattnet (12°C) då blir det riktigt kallt, speciellt om fötterna för min del. Även vid längre simturer i vatten med temperatur runt 14-15°C blir jag nerkyld efter en stund och även då har det varit fötterna som blivit kallast.

Nu har det i och för sig blivit lite varmare i vattnet men jag har införskaffat ett par neoprensockar för framtiden. Jag beställde ett par Orca Hydro Bootie genom Mariella Consulting, dessa ska tydligen vara bra för simning och ska hålla fötterna betydligt varmare även i ganska kallt vatten. Enkel beställning och snabb leverans gjorde att jag fick mina sockar på några dagar. 

Jag hade tänkt att simma en runda i Växjösjön lite senare i veckan och då ska jag prova dem, även om de kanske inte behövs. Det  blir väl mer framåt hösten som de egentligen kommer att bli aktuella.

Tags: , , ,

Simning | Utrustning

Träning v25

by Joakim Backman 24. juni 2012 22:32

Veckan blev lite avbruten på grund av midsommarfirande, men med tanke på just det så blev det ändå en ganska bra vecka.

Måndag      
Tisdag Simning
Löpning

2000m på 43:00 (21:30min/km)
9km på 36:42 (4:05min/km) 

Medley
Växjösjön+Trummen
Onsdag Styrka Bröst & biceps Hälsostudion 
Torsdag      
Fredag      
Lördag      
Söndag Löpning 26.24km på 2:13:12 (5:04min/km)  Södra Bergundasjön

Total löpsträckasträcka: 35.24 km

Tags:

Träningsvecka

Långrunda igen

by Joakim Backman 24. juni 2012 22:25

Visa större karta

Jag var ute på runda på över 25km förra söndagen och tyckte att det var en ganska bra avslutning på veckan. Jag gjorde likadant denna söndagen, men denna gången fullföljde jag min runda som jag planerade om förra gången, det blev två varv runt Södra Bergundasjön och totalt 26.24km.

Intentionen var att jag skulle försöka hålla ett lägre temp idag, men det gick så inte. Jag har svårt att hitta ett energisnålt steg i lägre tempo. Håller jag 5:20-5:30min/km på blir det bara jobbigt, ökar jag sedan till runt 5:00min/km går det betydligt lättare och jag känner mig mindre ansträngd. 

Mot slutet på rundan var jag givetvis ansträngd men inte så farligt om man ser konditionsmässigt, jag hade inte något tungt flås och kände mig inte helt slutkörd. Det var mer sätesmuskeln och vaderna som satte ribban idag, sätesmuskeln kände jag faktiskt ganska tidigt, kanske efter 12-14km men inte så farligt. Det var mer efter 20-22km som det började bli tufft, sätesmusklerna och vaderna blev spända och benen generellt blev stela, dock inte lika stela som förra långrundan i söndag.

Jag försöker att byta löp-stil under kortare sträckor lite ibland för att sträcka ut och få lite variation i steget. Tanken är att jag ska undvika stelheten lite längre.

Rundan började med lätt dugg och detta höll i sig under större delen av rundan, det var inte förrän mot slutet efter ca 20km som regnet tilltog. Jag tycker dock inte att det gör så mycket att det regnar så längre som det är hygglig temperatur. Jag svettas ganska mycket så jag blir ändå helt genomblöt under en så pass lång runda och luften blir så underbart när det regnar, hellre regn än stekande sol i alla fall!

När jag sprang förra veckan funderade jag på om jag skulle ta med mig vatten nästa gång, jag hade det i tankarna men tanke på temperaturen och vädret så hoppade jag över det. Klar att det hade varit gott med lite vatten mot slutet av rundan och nästa gång tror jag att jag ska prova att använda min lilla vätskerygga.

Totalt set är jag riktigt nöjd med rundan, då det åter igen är ett längdrekord för mig och dessutom höll jag ett bra tempo på 5:04min/km och sprang rundan på 2:13:12.

Tags: , , ,

Löpning

Simma i bassängen

by Joakim Backman 19. juni 2012 22:51

Jag har inte varit inne i simhallen och simmat sedan kursen Öppet vatten började men idag tog jag mig ett inomhuspass innan jobbet. Det var egentligen tänkt att jag skulle hänga med några andra och simma i Växjösjön efter jobbet, men planer på att åka och springa Mardrömmen i Rödeby gjorde att jag valde ett morgonpass istället. 

Det var lite ovant att simma i bassängen igen, så det tog nog minst 500m innan jag började komma in i tretaktsandningen samt lugnare och längre simtag. Det är definitivt stor skillnad på att simma i bassängen och simma i sjön, det råder det inget tvivel om.

Tags: , , ,

Simning

Träning v24

by Joakim Backman 17. juni 2012 22:16

Veckorna rullar på bra. Jag fick så mycket positivt under det sista simpasset för kursen Öppet vatten så att jag inte kunde hålla mig från sjön. Det blev det första ensam-simmet på fredagen.

Gymmet var väl det enda som inte blev som planerat, hade varit perfekt med ett pass till, men ibland fungerar det helt enkelt inte att få in alla pass som man vill i vardagen.

Måndag      
Tisdag Simning 2800m på 1:10:00 (25:00min/km) Helgasjön
Onsdag Styrka Ben & axlar Hälsostudion
Torsdag Löpning 10.19km på 45:02 (4:25min/km) jobb->hem->jobbet
Fredag Simning 1100m på 30:00 (27:16min/km) Växjösjön 
Lördag      
Söndag Löpning 25.55km på 2:07:32 (5:03min/km) S.Bergundasjön, Växjösjön, Trummen 

Total löpsträckasträcka: 35.74 km

Tags:

Träningsvecka

Långrunda

by Joakim Backman 17. juni 2012 22:02

Det är sällan som jag springer över 20km och än mer sällan över 25km. Det har faktiskt bara hänt en gång tidigare och det var flera år sedan.

Idag var jag sugen på att ta det lugnt och känna efter lite hur benen skulle hantera att springa en längre runda. Jag tänkte först att jag skulle springa 2 varv runt Södra Bergundasjön (2x12km), men fegade ur lite när jag kom nära centrum och de sjöarna.

Jag sprang istället runt Växjösjön och Trummen samt ett varv till runt Växjösjön innan jag sprang sista sträckan hem. Det blev totalt 25.55km.

Jag höll ett för mig ganska lugnt tempo runt 5:00min/km och var var inte så farligt trött efter rundan, klart att de sista 3km kändes men inte så farligt som jag förväntat mig. Det som kändes mer var att jag blev riktigt stel i rumpan och vaderna efter ca 21-22km och resten av rundan hem. Jag har hört andra och läst om att det kommer perioder under längre löppass då ökad stelhet alltid kommer för vissa så det var väl kanske bara normalt.

Om jag ska springa längre ska jag nog försöka att få ner tempot mer, men jag har lite svårt för det. Det är precis som att jag har ett bekvämt och energisnålt löpsteg runt 4:45min/km och det var nog mycket tack vare min pulsklocka (som varnar när jag springer för fort) som gjorde att jag ändå höll 5min tempo. Jag behöver öva på att springa långsammare helt enkelt.

Tags: , ,

Löpning

Första ensamma turen i Växjösjön

by Joakim Backman 15. juni 2012 21:15

Idag bestämde jag mig lite motvilligt för att ta ett simpass i Växjösjön helt ensam. Vädret var lite så där, blåsigt och inte speciellt varmt, runt 14°C.

VäxjösjönJag var inte helt övertygad om vad jag skulle tycka om dagens pass, jag vet att våtdräkten har bra flytförmåga, att Växjösjön är en liten sjö där det alltid är nära till stranden och dessutom har jag varit i ett antal gången innan. Trots det nämnda så kändes det lite olustigt att hoppa i helt själv och simma ut i mitten av sjön, jag vet egentligen inte varför.

Hur som helst så bestämde jag mig för att hoppa i och köra mitt pass och det gick givetvis utan problem, inte ens lite kramp fick jag. Det blåst en del så det gick ganska tungt att simma, mest på grund av vågorna skulle jag tänka mig. Jag höll mig mellan de första två stora bojerna (med 200 meters avstånd mellan varandra) och simmade fram och tillbaka mellan dessa istället för att ge mig av längs alla bojerna. Det kändes bättre att hålla sig i ena änden av sjön. Efter ca 30 minuter fick det vara bra, inget längre pass alltså men det var ju premiärturen på egen hand. Jag uppskattar att jag simmade ca 1100 meter på dessa 30 minuter så det gick inte speciellt fort.

Jag hade även med mig min GPS-tracker i en platspåse för att se om det skulle gå att använda den för att kunna se i efterhand hur och hur långt jag simmat. Den verkar inte svara riktigt när jag kopplar in den till datorn så jag får se om den tålde behandlingen eller inte.

Tags: , , , ,

Simning

Kursavslutning i Helgasjön

by Joakim Backman 12. juni 2012 21:52

Idag var det sista tillfället för kursen Öppet vatten och passet var förlagt till Hissö i Helgasjön norr om Växjö. Vädret har varit ganska dåligt de sista dagarna men skärpte till sig rejält inför kvällen, det blev sol, vindstilla och 18-19ºC. Vi delade upp oss i två grupper, en grupp simmade lite kortare och en grupp lite längre. Jag simmade tillsammans med tre andra det längre hållet på ca 2.8km från södra änden av Hissö runt ön till en badstrand nordvästra sidan av ön. Sjön var nästan spegelblank och det var helt underbar upplevelse. Jag simmade först en del av sträckan bara för att få bryta den spegelblanka ytan själv.

Simningen gick riktigt bra, jag kände att jag hade ett bra tempo och bra rytm, även att man blir lite nedkyld under det 70min långa passet så var jag inte speciellt trött. När det gäller nedkylningen är det min fötter som blir först och mest påverkade, jag funderar på om jag skulle införskaffa ett par skor. Om jag hade kunnat hålla fötterna varmare skulle jag kunna simma betydligt längre pass.

När vi kom fram till badstranden hade den andra gruppen redan kommit fram och det var även ordnat med varm blåbärsdricka och grillade varmkorv. det blev en stunds snack om simningen och annat innan vi åkte hem igen.

Att få simma i en spegelblank sjön i en mycket fin natur var en upplevelse som var lite oväntad, jag fick definitivt mersmak. Vi snackade om att vi ska försöka träffas på egen initiativ framöver och även att simma runt hela Hissö (ca 5km) senare i sommar.

Tags: , , ,

Simning

Träning v23

by Joakim Backman 11. juni 2012 06:40

Veckan började bra med bland annat ett dopp i Växjösjön och Salomon Trail Tour 2012 i Växjö, sen kom det lite annat i vägen så det blev inte något mer pass förrän på söndagen.

Måndag Styrka Rygg & triceps Hälsostudion
Tisdag Simning 1500m på 0:45:00 (30min/km) Växjösjön 
Onsdag Löpning 10km trail på 46:26 (4:39min/km) Fyllerydsskogen
Torsdag      
Fredag      
Lördag      
Söndag Löpning 15.54km trail 1:17:38 (4:59min/km) Fyllerydsskogen

Total löpsträckasträcka: 25.54 km

Tags:

Träningsvecka

Utökar distansen

by Joakim Backman 10. juni 2012 22:21

Jag har sprungit i min tå-skor i lite över ett år och har succcesivt ökat distansen från några få km i början till lite över milen. Under vintern blev det inte så mycket springade i tå-skorna och i början på våren var det mer fokus på träningen inför Göteborgsvarvet i Maj.

Under våren kom jag igång lite mer att springa i min Vibram Fivefingers Bikila LS och idag sprang jag lite över 15km med dem, visserligen på halvmjuk underlag i Fyllerydsskogen men ändå en bra sträcka tycker jag. Första delen av rundan upp till runt 12km känns inte alls i fötterna, därefter känns det lite. Dock är det inte så att det är någon speciellt område som blir öm eller så utan det är mer att det kommer och går mellan flera områden under foten och vaderna.

Efter rundan känns fötterna lite mörbultade och vaderna ganska spända. Stretchningen av speciellt vader har blivit viktigare när jag använder tå-skor. Jag har även fått fila fötterna hårdare då valkarna känns mer, speciellt i kanten av en valk blir det lätt lite ömt.

Även om att en runda av en viss längd känns helt OK och man vill fortsätta en bit till är det viktigt att ta det lugnt och låta utvecklingen få sin tid. De få gånger som jag gett mig på för snabb utveckling har det känts i fötterna i form av ömma fotsulor och spänningar inne i foten vid vissa rörelser. Det bästa är att kombinera löpningen med tå-skor tillsammans med löpning i vanlinga skor även om de är lite mer minimalistiska som t ex mina Saucony Kinvara 2.

Rundan på 15.54km gick i alla fall på 1:17:38 (4:59km/km) men det var inte tid eller tempo som var i fokus idag.

Tags: , , , , , , , ,

Löpning

Salomon Trail Tour 2012 Växjö

by Joakim Backman 6. juni 2012 21:01

Salomon Trail Tour 2012 Växjö

I år var det sämre väder men bättre organiserat för Salomon Trail Tour 2012 i Växjö. När min start skulle gå hade det lilla solskenet försvunnit och det hade börjat att blåsa lite igen, temperaturen låg på 13-14°C.

För 10km loppet var det 93 anmälda vilket var ganska bra tycker jag. Jag ställde mig på andra raden för löpare som uppskattar att springa 5km varv på under 25min. När starten gick blir det som vanligt en rusning i början då alla vill hitta rätt position. Dessutom var det inte mer än några hundra meter som banan var bred innan vi kom in i skogen och få blir det genast svårare att springa om.

Start 10km

Jag hamnade lite bakom några som sprang i lägre tempo så jag brottades halva första varvet med att komma om dessa och försöka hitta ett eget tempo. Det kändes lite så där, och jag var inte fullt i topp kände jag, men det gick bra och jag höll ett hyfsat bra tempo.

Rent tekniskt sätt så var jag lite slarvig och jag sprang i mina Vibram Fivefingers Bikila LS, några gånger stampade jag på lite för stora rötter och till och med sparkade i en sten en gång. Förutom det så gick första varvet rätt bra i alla fall och varvtiden blev 23:15.

Jocke i skogen
Foto: Johan Lind

Andra varvet blev, ganska förutsagt, lite jobbigare. Jag fick stega på rätt bra i backarna, kände att det var lite tufft för låren. Jag stannade till vid en vätskestation en gång och tappade 5-6 placeringar som jag endast lyckades 

Mitt i upploppet är det en kort men brant backe och den kändes i benen kan jag lova, men så gott att komma i mål! Totaltiden blev 46:26 och räckte till en 26:e placering.åter få en av. Det gick inte att springa om över huvudtaget under längre sträckor och där man kunde komma om fick man göra en tjurrusning för att lyckas.

Nu efteråt känner jag lite i fötterna efter min lite slarviga löpstil, men det går över på ett par dagar. Sist när jag sprang rundan tre varv sköte jag mig bättre och hade inte några känningar alls.

Jag ser redan fram emot nästa år lopp, men först blir det Tjurruset i höst.

Tags: , , , ,

Tävling

Vill-ha skor

by Joakim Backman 4. juni 2012 21:10

Vibram Fivefingers har kommit med en ny modell av sina välkända tå-skor. Det finns ju en hel uppsjö av modeller så vad är det som gör just denna modellen intressant då. Jo, Spyridon LS är den första modellen som är inriktad för trail tracking eller löpning i terräng. Jag har sprungit en del på sistone med mina Bikila LS i skogen eller rättade sagt på stigar och tycker att det är helt underbart. Bikila LS är inte speciellt framtagna för detta ändamålet och har en ganska slät undersida.Vibram Fiverfingers Spyridon LS

Just därför intresserar denna modellen mig lite, då den har en grövre mönstring samt ett nät i sulan som skyddar hålfoten extra mot spetsiga och vassa grenar m.m. som faktiskt känns en del när man springer i skogen. Dock är det nog ungefär där det stannar, att skon intresserar mig alltså. Man kan ju inte köpa allt som kommer framför ögonen bara för att det verkar bra och att man vill ha... :-) Det är lite synd att de är så dyra (1200-1400:-).

Tags: , , , ,

Utrustning

Träning v22

by Joakim Backman 3. juni 2012 23:25

Även denna veckan blev en ganska bra träningvecka med bra blandning på passen!

Måndag Styrka Rygg, axlar & mage Hälsostudion
Tisdag Löpning
Simning
9.75km på 0:43:45 (4:29min/km)
ca 1200m på 42min
Jobbet->Hem->Jobbet
Växjösjön 
Onsdag Löpning 4.51km på 19:52 (4:24min/km) Hem->Jobbet
Torsdag      
Fredag Styrka  Bröst och biceps Hälsostudion
Lördag      
Söndag Löpning ca 15km trail på 1:15:54 (5:04min/km) Fyllerydsskogen 

Total löpsträckasträcka: 29.26 km

Tags:

Träningsvecka

Sista terrängpasset innan STT2012

by Joakim Backman 3. juni 2012 21:44

Idag var jag i Fyllerydsskogen och sprang banan för Salomon Trail Tour 2012 för tredje gången, och denna gången hittade jag rätt bland alla stigar.

Jag sprang med en kompis som också ska springa loppet på onsdag, vi tog det ganska lugnt på första varvet då kompisen inte var fullt i form. Han släppte mig efter ett varv och då ökade jag på lite.

Jag hade ett riktigt gott tempo och det var underbart skönt idag. Jag sprang i min tå-skor (Vibram Fivefingers Bikila LS) och det fungerar perfekt. I dem har jag ett kort, aggressivt steg som ger mig ett lagom tempo men ändå bra kraft på de slingriga och kuperade stigarna.

Enda gången då jag känner att skorna hindrar mig lite är i de större, ojämna nerförsbackarna. Det är svårt att släppa iväg steget helt då jag måste hinna med att kolla var jag ska sätta ner foten. Speciellt när det går fort och marken är full med rötter m.m. och nedsättningen blir hårdare är man mer känslig för ojämnheterna.

När jag kommit runt andra varvet så var jag inte speciellt trött, fötterna var på topp och jag hade inte några argument för att inte dra ett varv till, så fick det bli. Även detta varvet var lika kul att springa, jag kommer på mig själv att le ibland för att det är både skönt och kul. Jag höll ett ganska behagligt tempo fram till sista biten, typ 2km till mål, då drog jag på ganska mycket. Det är definitivt en utmaning för mig att hinna med att placera fötterna i nerförsbackarna i högt tempo, men otroligt vad kul det är!

Jag sprang de tre varven (ca 15km) på 1:15:54 vilket ger ett snitt-tempo på ca 5:04min/km vilket inte är helt illa med tanke på underlag och terrängen. Jag känner att jag är ganska förberedd och taggad inför onsdag och ser fram emot ett kul lopp!

Tags: , , , , ,

Löpning

Cancerfonden Maj

by Joakim Backman 1. juni 2012 12:48

Maj blev den bästa månaden hittills i år sett till löpsträcka: 108.26 km. Det är nog inte Cancerfonden ledsna för idag blev det 109kr i gåva via 1kr/km. Totalt har jag skänkt 418kr.

Springer du också? Passa på att göra det till ett välgörenhetsändamål! 

Tags: ,

Löpning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman