Träning v43

by Joakim Backman 27. oktober 2013 23:16

En halv men bra träningsvecka, började veckan med att vara ledig på måndagen och fullt upp på tisdagen. Resten av veckan blev ungefär som planerat.

        Cykelpendling
Måndag        
Tisdag       10.88 km
Onsdag Simning
Styrka
Motionscrawl steg 2, 1500 m
Överkropp
Medley
Hälsostudion
ca 10 km
Torsdag Löpning 10.55 km på 0:47:23 (4:29 min/km) Bokhultet ca 10 km
Fredag Styrka Helkropp Hälsostudion  10.80 km
Lördag        
Söndag Löpning 9.2 km trailrunning på 1:04:20 (6:59 min/km) Notteryd   

 

Löpning: 19.75 km
Simning: 1.5 km
Cykel: 41.68 km

 

Tags:

Träningsvecka

Snårigt bland rotvältorna

by Joakim Backman 27. oktober 2013 21:12

Idag var det äntligen dags för rundan ute i Notteryd. Vi var inte så många som sprang idag bara fyra stycken, men det är trevligare än att springa själv.

Jag och Martin sprang tillsammans som vanligt och sprang iväg lite före de andra två. Vi sprang den längre rundan som vi sprang förra gången, men idag gav vi oss även ut på en liten expedition för att se om vi kunde hitta ett alternativ till en sträcka på grusvägen.

Denna extra rundan blev dock inte så mycket löpning då det var mycket svår terräng. Det var fullt med rotvältor och fallna träd sedan stormarna vilket gjorde de omöjligt att springa. Vi får leta vidare efter en alternativ rutt.

Vädret var lite oväntat för årstiden med 15°C varmt så det fick bli korta tights och kortärmat, troligen för sista gången denna säsongen.

http://www.gpsvisualizer.com/

Jag testade att lägga upp rundan som en höjdprofil för att man ska se höjdskillnaderna utmed rundan. Förutom vissa konstiga mätvärden som troligen beror på dålig satellitkontakt, t ex vid 4.3 - 4.4 km då altituden inte stämmer med verkligheten. Toftasjön ska ligga på 162 m över havet så GPS:en registrerar inte höjderna speciellt noggrant eller bra.

Även att mätvärdena är opålitliga kan man dock tydligt se att första halvan av rundan som går utmed sjön är hyfsat flack speciellt om man jämför med andra halvan där det är betydligt mer kuperat.

Distans 9.20 km
Tid 1:04:20
Tempo (snitt/max) 6:59 min/km
Temperatur 15 °C

 

Tags: , , ,

Löpning

En runda med sol

by Joakim Backman 24. oktober 2013 18:40

Jag var inte mentalt förberedd på dagens runda. Det hade regnat hela förmiddagen och jag hade en massa att göra på jobbet, men när jag väl kom ut i Bokhultet så var det såklart underbart som vanligt.

Regnmolnen fanns fortfarande kvar och det kom ett par skurar medan jag var ute, men solen valde att skina större delen av rundan och det var varmt för årstiden.

Jag har med mig min action camera i ryggsäcken av en slump så den tog jag med mig på rundan för att få några foton. Det är inte värdens bästa stillbildskamera men bilderna tala väl för sig själva ändå.

Jag var lite seg i benen men även det släppte efter några kilometer. Rundan blev rätt behaglig, jag valde tempo mer efter att det skulle vara skönt än för att få ut max ut träningspasset.

Distans 10.55 km
Tid 0:47:23
Tempo (snitt) 4:29 min/km
Temperatur 11 °C

 

Tags: , , , ,

Löpning

Träning v42

by Joakim Backman 20. oktober 2013 22:45

Jag har känt att jag inte har varit helt hundra taggad även denna veckan. Vissa pass har varit tyngre än väntat, speciellt löppassen. Men man ska vara glad ändå, jag har ju inte några som helst känningar av mitt knä som jag överansträngde i våras och det är ju helt underbart att slippa!

Bytet från StrongLifts till högrepetitionsträning på gymmet satte sina spår och jag har mer eller mindre haft träningsvärk hela veckan, ett gott betyg att variation ger resultat!

        Cykelpendling
Måndag Styrka Helkropp Hälsostudion 10.89 km
Tisdag Löpning 10.15 km på 0:45:17 (4:27 min/km) @172 bpm Bokhultet 11.67 km
Onsdag Simning
Styrka 
Motionscrawl steg2, 1100 m
Överkropp  
Medley
Hälsostudion 
10.63 km
Torsdag Simning Ca 1200 m på 0:34:00 (28:20 min/km) Medley 5.47 km
Fredag Löpning 10.39 km på 0:45:57 (4:25 min/km) Bokhultet  5.43 km
Lördag        
Söndag Löpning 9.5 km trailrunning på 0:55:27 (5:50 min/km) Notteryd  

 

Löpning: 30.04 km
Simning: 2.3 km
Cykel: 43.09 km

Tags:

Träningsvecka

Riktigt rejäl höstrunda

by Joakim Backman 20. oktober 2013 22:32

Vi var sex stycken som trotsade höstvädret (7°C och småregn) som dök upp på parkeringen ute i Notteryd.

Det var dags för den nu mera nästan rutinmässiga löpartillfället ute i Notteryd, denna söndagen var det två nya ansikten. Det har varit en eller ett par nya varje gång sedan jag startade med att ordna trailrunning på söndagar i Notteryd, riktigt kul att folk är sugna och verkligen kommer på dessa träffar.

Idag var det dessutom premiär för mina nya La Sportiva XCountry, och det skulle blir ett rejäl test redan första passet. Vi har varit förskonade med ett torrt och bra underlag ända fram tills idag, nu har regnet blött upp marken lite så att det börjar bli lerigt och halt i backarna. Nu om någon gång är det viktigt att ha ett par bra terrängskor.

Jag och Martin drog iväg i vårt vanliga tempo som normalt tar oss runt de 7.4 km på ca 40 min. Idag provade vi några nya sträckor på rundan. Två har Linus letat upp och dessa utökar runda med några km. Vi passade även på att ta en genväg för att slippa löpning på grusväg mer än nödvändigt.

Den först nya sträckan var en bra utmaning, Linus kallar den till och med för "Challenge zone", den är riktigt krävande för benen och för första gången på bra länge körde jag slut låren helt.

Den andra sträckan var lite snällare men ändå i bra terräng, här var den inte så mycket stig att följa utan nästa bara frilöpning i skogen, härligt!

Tredje sträckan var en gammal goding som jag sprang mycket innan alla träden blåste omkull. Efter stormarna så stängdes sträckan av för att den inte var säker. Nu har skogen legat så länge att det inte är någon risk längre.

Rundan blev totalt 9.5 km lång med de nya sträckorna, ca 2 km länge än den blåa slingan. Mycket uppmuntrande med nya sträckor och nya tuffa utmaningar att kämpa sig igenom. 

La Sportiva XCountryHur var skorna då? Jo, jag är nöjd med dem. De har mycket bra passform och sitter som fastsugna på fötterna. Sulan har grov mönstring med bra fäste och är ganska styv. Sulan ger både bra grepp, skydd och stabilitet i löpsteget.

Tack vare kappan över snörningen är det inte någon som helst risk att skosnöret går upp eller att man fastnar i något. De är inte något bra skydd mot väta vilket jag inte heller förväntade mig, men skon släpper också ifrån mycket vätska.

Jag ska inte döma skon helt efter bara en runda så det får bli några rundor till innan jag ger ett riktigt utlåtande om skon, men än så länge verkar allt bara bra.

Tags: , , , , ,

Löpning

La Sportiva XCountry

by Joakim Backman 16. oktober 2013 19:06

Jag har haft mina Salomon Speed Cross 2 i tre år nu, jag köpte dem hösten 2010. Tre år är ganska länge för ett par löparskor och jag känner att de är inte lika sköna längre och ger mig lättare blåsor än vad de gjorde förr.

 

Jag blev tipsad av Martin, en av killarna som jag springer trailrunning tillsammans med ute i Notteryd på söndagarna, att Addnature hade utförsäljning på terrängskor av märket La Sportiva.

Nya terrängskor och billigt dessutom lockade mig. Jag la en beställning på ett par av modellen XCountry som är en terrängsko gjord för rejäl offtrail som kommer göra sig bra bl a i spåret ute i Notteryd. Det är en utgående modell men för under 700 kr (normalpris 1300 kr) så tycker jag att det definitivt är en bra deal.

Denna skon ska dessutom vara lämpad att sätta dubb i vilket jag definitivt ska testa senare när vintern gör sitt intåg. Jag provade att sätta dubb från Best Grip i mina Speedcross men det fungerade inte riktigt bra.

Kappan över snörningen göra att skon är inte helt lätt att få på, nästan så man behöver ett skohorn men när den väl är på foten sitter den riktigt tajt och bra. En terrängsko vill man definitivt inte att foten ska kunna glida omkring i.

Mönstringen är verkligen grov och gummit lagom mjukt för att ge ett bra grepp troligen även när det är kallt. Gummit är för mjukt och kommer att slitas upp fort på hårt underlag men det är ju tänkt att man ska använda dem i skogen.

Skon är styv och hyfsat lätt (270 g) utan någon dämpning att tala om, vilket passar min smak perfekt. Det ska bli riktigt kul att testa dem på söndag när det blir dags för trailrunning i Notteryd igen.

Tags: , , , , , , ,

Löpning | Utrustning

Hitta förlorade saker...

by Joakim Backman 15. oktober 2013 18:37

... gör man enklast genom att köpa nya först, då hittar man garanterat det man saknar. Speciellt om man inte är nöjd med första köpet utan köper en gång till.

Jag letade efter min gamla goa dragremmar som jag behövde igen på gymmet och lyckades inte hitta dem någonstans.

Dragremmar Dcore
Dragremmar Better Bodies

Jag behövde dragremmar när jag skulle köra marklyft förra veckan så jag köpte ett par i tyg av märket Dcore som var den enda modellen som de sålde på Hälsostudion. Dessa var inte i närheten så bra som min gamla och jag ville ha ett par i riktigt läder.

Några dagar efter så beställde jag ett par tillverkade av Better Bodies från Gymgrossisten som såg bra ut, på bild i all fall. De var dock av tunt och för mjukt läder och verkade inte heller uppfylla min önskan men jag hann inte testa dem.

Igår var jag och rotade längst ner i ett innerfack i en av mina ryggsäckar och vad fann jag där om inte min gamla slitna och perfekta dragremmar som jag haft sedan mitten av 90-talet någon gång. Jag har till och med sytt om dem en gång själv sedan originaltråden gått sönder.

Wahoo, total lycka trots att jag spenderat 300 spänn på två misslyckade inköp!

Det är inte ofta som jag använder dragremmar, men när de få tillfällena dyker upp är de ovärderliga för att få ut max av övningarna. Ett exempel är just tunga goa marklyft där jag inte orkar hålla stången enbart med händerna för att lyckas göra alla repetitioner jag tänkt.

Tags: , , , ,

Styrketräning | Utrustning

Fortfarande seg

by Joakim Backman 15. oktober 2013 18:26

Jag var inte riktigt hundra frisk i slutet på förra veckan, ovanligt nog så lyckades en liten förkylning hitta mig.

Jag märkte att detta sänkte min prestation rejält redan i söndags när vi sprang trailrunning som vanligt ute i Notteryd. Jag orkade inte hålla samma tempo som vanligt och sprang bara ett varav på 7.4 km.

Igår var jag en runda på gymmet och körde på rätt bra, då var det inget problem och jag kände inte mig nedsatt.

Idag var jag ute på en löparrunda på lunchen, jag sprang mil-rundan från stan ut i Bokhultet och tillbaka, men det var tungt.

Jag tänkte faktiskt först bara ta det lugnt och hålla mig runt 5:00 min/km men det ville inte mina ben. Jag hade ingen tempoövervakning på och snart trampade jag på i 4:20 min/km. Det straffade sig, mot slutet märkte jag att krafterna bara rann ur mig och det blev några kämpiga sista kilometrar.

Distans 10.15 km  
Tid 0:45:17  
Tempo (snitt/max) 4:27 min/km 3:41 min/km
Puls (snitt/max) 172 bpm 219 bpm
Temperatur 10 °C  

 

Tags: , , , ,

Löpning

Första hirep på ett tag

by Joakim Backman 14. oktober 2013 19:24

Idag var det första passet på ganska länge som jag körde högrepetitionsträning. Det har varit en period med StrongLifts nu i 7-8 veckor och för att bryta av och få lite variation ska det bli ett part veckor med 3x15 istället för 5x5.

Det är kul att köra lite andra övningar men jag var lite osäker på vilken vikt jag skulle börja med i och med att det var ett tag sedan sist. Triceps dips blev för lätta och det var inte några problem överhuvudtaget att göra alla seten. V-bar pullup blev för tungt och jag fick kämpa på riktigt hårt. Lying dumbbell flyes blev nästan perfekt, jag skulle kanske gått upp en hantel.

Sist körde jag en gammal favorit, stöt. En jobbig och tekniskt svår övning men ack så rolig att utföra. Jag tycker att det är svårt med andningen i övningen vilket gör att jag inte får syre nog efter några repetitioner. Troligen en tekniksak men ändå ett problem.

Istället för att köra 3x15 repetitioner så körade jag alla 45 repetitioner på rad men med en kort vila mellan varje repetition på ca 5-10 sek. På så sätt hade jag chansen att ta några rejäla andetag och hålla uppe syrenivån hela tiden.

Övningen blir grymt jobbig efter ett tag och det kändes underbart att köra slut sig riktigt rejält.

Triceps dips 15xBW 15xBW 15xBW
V-bar pullup 15xBW 15xBW 15xBW
Lying dumbbell flyes 15x14 kg 15x14 kg 15x14 kg
Clean & jerk 45x60 kg    

Tags: , , , , , ,

Styrketräning

Träning v41

by Joakim Backman 13. oktober 2013 22:36

En ganska lugn vecka, nästa på gränsen att kallas för vilovecka.

Jag har haft fullt upp både på dagarna, de flesta kvällar och fick ganska dåligt med sömn i början på veckan. Dessa anledningar låg säkert till grund till att jag lyckades för en gångs skull dra på mig en liten förkylning, inget avancerat bara lite snorig men jag kände att kroppen var inte alls på hugget.

På grund av just detta hoppade jag över löppassen i veckan.

        Cykelpendling
Måndag        
Tisdag Styrka SL5x5: Pass A Hälsostudion  
Onsdag Simning Motionscrawl steg 2, 1300 m Medley  10.60 km
Torsdag Styrka SL5x5: Pass B Hälsostudion  10.90 km
Fredag       10.89 km
Lördag        
Söndag Löpning 7.4 km trail på 0:43:09 (5:49 min/km) Notteryd   

 

Löpning: 7.4 km
Simning: 1.3 km
Cykel: 32.39 km

Tags:

Träningsvecka

Sista SL-passet för denna perioden

by Joakim Backman 10. oktober 2013 20:24

Idag körde vi (jag och Johannes) sista StrongLift-passet för denna perioden. Nästa vecka börjar vi en period på 2 veckor med högrepetitionsträning.

 

Denna perioden har blivit ganska lång (7 veckor). Anledningen till detta var att vi var inte helt säkra på vilken startvikt vi skulle börja på och ville hellre börja lite lägre. Vi ville även hålla på så pass länge att vi fick en bra uppfattning om våra maxvikter. 

Nästa period har vi planerat in att den ska bli lite kortare på 5 veckor. Detta för att det ska bli mer variation samt att man får en "omstart" oftare. Med en omstart menar jag att man inför varje ny period sänker vikterna lite jämfört med de vikter som man avslutade förra perioden med.

Sänkningen ska motsvara ökningen som blir under 2-3 veckor så att man är ikapp vikterna från förra perioden efter halva tiden in i den aktuella perioden. Då blir det både möjlighet till teknikträning utan att köra max men även att avsluta perioden genom att försöka öka vikterna mer än resultat från förra perioden.

Passet idag gick riktigt bra, alla övningarna lyckades även om jag valde att gå ner ett steg till 70.0 kg på axelpressen. Dock hade jag bra tryck i övningen och hade kanske klarat 72.5 kg.

Johannes gjorde ett grymt bra pass idag, speciellt på axelpressen där han körde på storartat.

Squats 5x5x155.0 kg + 2.5 kg OK 
Shoulder Press 5x5x70.0 kg - 2.5 kg OK 
Dead Lift 1x5x157.5 kg + 2.5 kg OK

Följande vikter blev mitt resultat denna perioden samt även de vikter som jag tänkt att använda som startvikter för nästa period. På två träningsveckor blir det ca 8 styrkepass då jag tränar styrka 2-3 gånger per vecka.

Sänkningen blir 7.5 kg för nästan alla övningarna, det innebär att jag är ikapp efter 8 träningspass. Sänkningen är större för knäböj i och med att den övningen är med i varje pass och ökar då dubbelt så snabbt.

  Maxvikter Nästa startvikter
Bench press 107.5 kg 100.0 kg
Brabell row 100.0 kg 92.5 kg
Squats 155.0 kg 140.0 kg
Shoulder Press 70.0 kg 62.5 kg
Dead Lift 157.5 kg 150.0 kg

Först blir det som sagt ett par veckor med högrepetionsträning innan det blir dags för StrongLifts igen.

Tags: , , , , ,

Styrketräning

Tjurruset 2013 - "Bäverdammen"

by Joakim Backman 7. oktober 2013 09:30

Det var mycket mindre gegga, lera och vatten detta året på Tjurruset men mot slutet kom s k Bäverdammen. Den bestod mest av fallna träd kors och tvärs i en härligt röra vatten och gegga.

Benen var inte speciellt pigga vid detta läget så det var ganska tufft att ta sig fram.

 

Tags: ,

Löpning | Tävling

Träning v40

by Joakim Backman 6. oktober 2013 22:54

Det blev inte så mycket löpning denna veckan, jag tog det lite lugnt inför helgens drabbning i form av Tjurruset. Inte heller mycket cykling blev det då cykeln varit inne på service och reparation halva veckan. Riktigt tråkigt att åka buss.

        Cykelpendling
Måndag Styrka SL5x5: Pass B Hälsostudion 5.45 km
Tisdag        
Onsdag Simning
Styrka
Motionscrawl steg 2, 1100 m
SL5x5: Pass A 
Medley
Hälsostudion 
 
Torsdag Löpning Cooper test Växjösjön  5.53 km
Fredag Styrka SL5x5: Pass B Hälsostudion 8.07 km
Lördag        
Söndag Löpning 10.5 km på 0:58:12 (5:32 min/km)  Tjurruset  

 

Löpning: 16.03 km
Simning: 1.1 km
Cykel: 19.05 km

Tags:

Träningsvecka

Tjurruset 2013

by Joakim Backman 6. oktober 2013 21:33

Så var det roliga redan slut, jag sprang Tjurruset i lördags.

Förra året var det första gången som jag sprang Tjurruset, det var något grymt lerigt, geggigt och blött. I år var det betydligt mer backar men också mer löpning, men visst fanns det blöta partier också.

Backarna var branta och tuffa, några av de värsta hade de lagt i sandtag med resultatet att det var otroligt segt och gav enorm mjölksyra i låren.

De var färre blöta partier än förra året men detta året var de både en runda ute i sjön samt mot slutet kom "bäverdammen" som hade riktigt djupa delar så pass att man nästan försvann.

Det som är riktigt konstigt är att det är otroligt kul att springa dessa lopp trots alla jobbiga och tuffa hinder.


Visa Tjurruset 2013 på en större karta

Banan var ungefär lika lång som förra året men som sagt med mer löpning detta året, detta gjorde givetvis att tiden blev kortare för att ta sig runt banan. I år tog jag mig runt på under timmen och förra året var jag ute en timme och tio minuter. I år fick jag något bättre placering, 444:e plats mot förra årets 507:e plats.

Nu har jag sprungit detta lopp två år i rad och tror inte att jag kommer att springa nästa år igen, inte för att det inte är kul utan för att det finns så många andra lopp att springa som jag också vill prova på.

Distans 10.50 km
Tid 0:58:12
Tempo (snitt/max) 5:32 min/km
Temperatur 12 °C

 

Tags: ,

Löpning | Löparrunda | Tävling

Bra och dåligt gympass

by Joakim Backman 4. oktober 2013 17:21

Jag måste fått till tekniken riktigt bra för knäböjen går hur bra som helst, det är med god marginal som jag fixat alla repetitionerna med fint djup och kontroll. Även att jag har lagt på en del vikter så var det tyngre för ett par veckor sedan än vad det är nu. Detta är ju klart motiverande och jag kommer att klara flera höjningar till, men det får bli under nästa period. 

Jag och Johannes har kommit överens om att vi ska köra StrongLift i en vecka till, sedan ska vi variera oss och köra högrepitionsträning i ett par veckor innan vi startar upp med StrongLift igen.

Axelpressen där emot gick inte så bra, jag misslyckades i första setet idag igen. Det känns som att det ligger långt borta att jag ska fixa 72.5 kg och på grund av det kommer jag att gå ner till 70.0 kg redan nästa pass.

Dcore dragremmar

Marklyftet gick bra. Det börjar bli riktigt tungt nu, troligen har jag inte helt perfekt teknik så om jag bara fixar till det ska jag nog kunna lyfta lite till. men det gick bättre idag då jag använde dragremmar.

Jag har dessutom lyckats slarva bort mina dragremmar, de var gamla och härligt slitna i läder. Nu fick jag impulsköpa ett par på gymmet, i tyg med vaddering på insidan, för 149 kr. De var inte i närheten så bra som mina gamla. Det får nog bli att köpa ett par i läder igen.

Squats 5x5x150.0 kg + 2.5 kg OK 
Shoulder Press 5x5x72.5 kg +/- 0.0 kg Failed 
Dead Lift 1x5x155.0 kg + 2.5 kg OK

Tags: , , , ,

Styrketräning

Coopertest imponerade inte

by Joakim Backman 3. oktober 2013 22:01

Jag tycker att jag är i rätt bra form nu och tänkte att jag skulle testa att göra ett Coopertest igen.

Coopertest gör man genom att springa så snabbt och långt man kan på 12 minuter, sedan använder man denna sträckan som mätresultat på hur bra kondition man har. Egentligen så använder man sträckan för att göra en beräkning av uppskattad syreupptagningsförmåga. 

Förra gången jag gjorde testet var i februari förra året så det var ett bra tag sedan sist. Den gången kom jag 3010 m på 12 minuter vilket gen VOmax på 55.7 ml/min/kg.

Idag var jag taggad och hoppades på ett bra resultat, jag känner mig som sagt i bra form och vill gärna se bevis på detta. När jag hade värmt upp och skulle starta kände jag dock att detta kommer bli ett jobbigt test. Jag hade lite stela och slappa ben, jag saknade explosiviteten. Det berodde garanterat på gårdagens båda pass, först simningen och sedan gympasset.

Hur som helst så sprintade jag iväg, började med att hålla ett tempo en bra bit under 4 min/km men det blev ganska snabbt jobbigt precis som väntat. Sista halvan fick jag trycka på rätt bra bara för att hålla min runt 4 min/km och jag visste att jag måste ligga under för att slå mitt förra resultat.

Efter 12 minuter hade jag kommit 3050 meter, 40 meter längre än förra gången men ändå bara 3050 meter. Jag var lite besviken då jag hade hoppats på kanske 3100 meter eller så men jag hade ju ändå en bra förklaring. Resultatet ger mig en syreupptagningsförmåga VOmax beräknat till 56.6 ml/min/kg.

Jag har än så länge ökat min maximala syreupptagningsförmåga för varje test jag gjort. Det är ett bra bevis på att min träning ökar mina förmågor och samtidigt blir det en inspiration för träningen framöver.

Tags:

Löpning

Bänken gick nästan bra

by Joakim Backman 2. oktober 2013 20:56

Idag körde jag och Johannes ett gympass på lunchen. 

Knäböjen går riktigt bra nu, även att det är rätt tungt så känner jag att jag har bra tryck i låren och har ganska mycket till att ge. Det var inte några problem att klara av dagens vikt.

Bänkpressen gick också bra, nästan. Första fyra seten gick fint även att jag fick ta i rätt bra för att klara att sista repetitionen i fjärde setet. De fyra första repetitionerna i sista seten gick också bra men sedan tog det stopp, även att Johannes bara behövde hjälpa till ytterst lite så hade jag inte klarat av det själv idag. Nu blir det att stå kvar på 110 kg även nästa gång men då ska jag jäkla klara det.

Stångrodden gick bra, men det kändes att jag hade simmat i morse, speciellt då vi använde hand-paddlar idag vilket gör att det tar betydligt mer på rygg och armar att simma.

Bench Press 5x5x110.0 kg + 2.5 kg Failed 
Squats 5x5x147.5 kg + 2.5 kg OK 
Pendlay Row 5x5x97.5 kg + 2.5 kg OK

Tags: , ,

Styrketräning

Bra simpass

by Joakim Backman 2. oktober 2013 20:45
 Malmsten handpaddlar Hi-Tec

Jag var på det fjärde tillfället på Motionscrawl steg 2 idag innan jobbet.

Idag var vi inte mer än fyra stycken så det var gott om plats i banorna. Dagens upplägg var ganska individuellt och alla fick chansen att köra övningarna i eget tempo.

Halva passet var med handpaddlar, vilket gör att armtagen får en betydligt större inverkan på simningen. Grymt nyttigt att köra några övningar med dessa riktigt kul också i och med att man får rejäl fart i vattnat.

Jag känner även att övningarna tog mycket mer på rygg och armar än utan paddlar då jag var ganska trött i dessa muskler. Funderar på om jag skulle ta och köpa ett par egna paddlar för att ha och öva med på egen hand framöver.

Min teknik har definitivt förbättrats under de gångerna som jag varit på kursen hittills, det gör det ju ännu roligare att simma. 

Tags: , , , ,

Simning

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman