Liten runda i Örebro

by Joakim Backman 30. juli 2014 23:39

Jag var uppe i Örebro via jobbet hela veckan och det blev inte mycket till träning. Jag hade givetvis tänkt att det skulle bli massor av nya rundor m.m. men så blev det inte.

Jag kom i alla fall iväg på en runda tillsammans med en kollega från Stockholmskontoret som också var på besök i Örebro. Det var varmt och full sol så någon längre runda var inte att tänka på. Han hade varit och sprungit här förr så han fick visa en lagom runda utmed Svartån.

Distans 6.1 km
Tid 0:31:06
Tempo (snitt/max) 5:05 min/km
Temperatur 27 °C

Tags: , ,

Löpning

Träning v30

by Joakim Backman 27. juli 2014 23:09

 

        Cykelpendling
Måndag        
Tisdag Löpning 13.3 km på 1:06:20 (4:59 min/km) Södra Bergundasjön  
Onsdag Simning 4.9 km på 1:53:00 (23:03 min/km) Hissö  
Torsdag Löpning 9.2 km Notteryd  
Fredag        
Lördag        
Söndag        

 

Löpning: 22.5 km
Simning: 4.9 km
Cykel: 0.0 km

Tags:

Träningsvecka

Terrängrunda med kusinen

by Joakim Backman 24. juli 2014 17:38

Min kusin Annica som bor i Stockholm var nere i Småland och hälsade på, hon är en inbiten löpare så självklart tog vi tillfället att ge oss ut på en runda tillsammans.

Kommer det någon löpare på besök till Växjö så måste man ju bara introducera denne till Notteryd och dess underbara miljö. 

Vi sprang rundan som en social grej och snackade mest hela tiden, vi höll väl ett ganska hyggligt tempo och utan någon som helst tidtagning. Det var rejält varmt så jag stannade till ett par gånger när vi kom riktigt nära vattnet och blötte ner mig som kylning.

Det blev självklart en mycket trevlig runda, inte svårt med så trevlig sällskap.

Distans 9.2 km
Temperatur 26 °C

 

Tags: , , ,

Löpning

Ännu ett morgonpass

by Joakim Backman 23. juli 2014 10:55

Några tjejer som deltog på kursen Open Water i våras skulle simma runt Hissö idag på morgonen. Självklart var jag på och hängde med, jag fick även med Christoffer.

Upp klockan 05:00 för att vara omklädd och klar för start kl 06:00 ute på norra änden på Hissö.

Ljummet vatten, säkert 20°C, svag vind och full sol gjorde det till en enormt behaglig morgon även om det är tidigt att gå upp så tidigt under semestern.

Vi startade tillsammans med jag och Christoffer simmade före. Vi simmade östsidan söderut. Stannade till i 5 min vid bron över till ön för att dricka och trycka i oss lite energi innan vi simmade norrut igen.

Vi simmar ungefär i samma takt och kunde hålla ett lagom tempo hela rundan. Vi simmade på 1:53 inklusive 5 min paus idag och det tycker jag är bra.

Kände mig inte helt slut och definitivt inte nerkyld. Det blev ett riktigt bra pass.

 

Distans 4.9 km
Tid 1:53:00
Tempo 23:03 min/km
Temperatur vatten 20 °C
Temperatur luft 15-20 °C
Vind N, 2 m/s

Tags: , ,

Morgonpass

by Joakim Backman 22. juli 2014 08:18


Nu får det vara slut på slappandet, i morse steg jag upp vid 06:00 och gav mig ut och sprang innan med tanken på att göra det innan det blev för varmt. Det var full sol men "bara" 17°C. Det kändes lite att komma igång igen men det var jag beredd på, det tar ett par rundor innan jag är igång igen efter ett uppehåll.

Jag har dessutom en inplanerad trailrunda på onsdag med min kusin Annica som kommer förbi på besök, då måste jag ju åtminstone sprungit en runda.

Det fick bli ett varv runt Södra Bergundasjön som jag ansåg skulle bli en lagom mjukstart. Till min förvåning var jag inte själv ute, utan mötte flera andra morgonpigga motionärer och det är ju trevligt.

Det blev mycket riktigt en bra runda. Jag tog det lugnt och sprang i min VFF Spyridon och det kändes bra även om jag av någon anledning fick lite skav av dem dock inget stort problem.

Distans 13.3 km
Tid 1:06:20
Tempo (snitt) 4:59 min/km
Temperatur 17 °C

 

Tags: , , , , ,

Löpning

Träning v27-29

by Joakim Backman 20. juli 2014 23:12

Semester... tvärt emot många andra som ökar sin träningsmängd under semestern så lägger jag nästan av helt.

Det är så mycket annat som får den tiden istället och det är helt OK då det blir en bra viloperiod.

Tags:

Träningsvecka

Holux RCV-3000

by Joakim Backman 16. juli 2014 20:30

Min gamla trotjänare fixade inte den sista rundan i tvättmaskinen. Jag fick en GPS-tracker via en tidningsprenumeration för nästan 5 år sedan, den har jag använt flitigt sedan dess för att både mäta sträckor men även för att visualisera rundor på kartan.

Det har tyvärr fått åka med några gånger i tvättmaskinen men har faktiskt klarat det tills nu, denna gången ville den inte mer.

Jag tycker om att använda GPS-tracker så pas mycket att jag beställde en ny, Holux RCV-3000, med i princip samma funktionalitet som den förra.

Många kör med träningklockor med inbyggd GPS och det är säkert bra, men jag gillar att ha den med när jag simmar också och fungerar då dessa klockor mer eller mindre dåligt.

Tags: , , ,

Utrustning

Tough Mudder 2014

by Joakim Backman 13. juli 2014 22:15

Cristian frågade om några ville hänga på till England och springa Tough Mudder, jag var den enda som hoppade på. Efter att ha sett fram emot detta under hela våren så var det äntligen dags.

Från London med tåg, ut på engelska landsbygden till Kettering vidare ut till Grafton Underwood där evenemanget hölls.

Vi sprang i sista starten på söndagen så banan var väl upptrampad. Började med löpning på gräs över ängar och några lätta hinder, efter några km kom vi in i skogen. Där blev det lerigt, man förstår utan problem varifrån namnet kommer. I nästan 10 km sprang vi konstant i lera, 5-20 cm djup och halt. I nedförsbackarna glad man omkring som smör i en stekpanna och i uppförsbackarna försökte men på så pass mycket grepp att man tog sig upp.

Banan avslutade med lite grus men mest löpning på gräs. Vi höll ett behagligt tempo men det kändes ändå mot slutet att man varit ute på banan i över 3 timmar. Alla hinder i sig tar också på energin även att de är mest roliga och det blir en liten paus i löpningen. 

Några hinder var tuffa och andra bara blöta/leriga. Det var ett par el-hinder varav ett var inte att leka med, Electric-eel. De hade satt en låg ställning över ett område med ledare hängandes nästan ner till vattenytan som täckte marken. Man fick åla sig in under ställningen ner i det 2 dm djupa vattnet vilket resulterade i att man blev ledande främst genom huvudet och det är mindre kul.

En del av hindren var ganska svåra och det kräver sin man/kvinna att klara av dem på egen hand, dock är det mycket trevlig attityd och alla hjälper alla som behöver hjälp.

Bedriften belönas med ett pannband och en stor kall öl efter mållinjen.

Det är kul att inte bara springa utan att det finns andra moment under banan, det blir dessutom lite extra kul när det är laget som ska fungera och inte bara en själv som individ. Jag kommer garanterat att köra fler lopp som detta, blir det tillfälle så provar jag gärna andra arrangörer och gärna utomlands.

Tags: , , , , , ,

Hinderbana

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman