Efter Göteborgsvarvet

by Joakim Backman 23. maj 2010 18:06

Då var det avklarat: Första gången jag ställt upp i en löptävling. Vad kan man säga om det då? Jo, det var en stor upplevelse på alla sätt och vis.

Jag hade kanske inte de absolut bästa förutsättningarna för att sätta ett personbästa, och det blev det inte heller. Startade oseedad  i startgrupp 17 och första varma dagen på året med en temperatur på över 25 grader C. Det var trångt och mycket zick-zackande då det fanns en stor variation på hur snabbt löparna i min grupp ville springa, men jag tror att det var temperaturen som var den största motståndaren specifellt under distansen 10 och 15km vilken nästan helt avsaknade skugga.

         

Jag är ändå mycket nöjd med min insats oavsett förutsättningarna och kom i mål på en helt OK tid; 1:47:36 som gav en placering på 5 253 av ca 38 500 startande. Jag hade en förbered strategi på hur jag skulle lägga upp sträckan, bland annat att jag skulle försöka hålla ett tempo på 04:30 - 04:45 men detta fick jag revidera redan efter ca 5km, jag skulle aldrig ta mig i mål annars! Det var bara att sakta ner och försöka hålla det lägre tempot i mitt fall 05:00 - 05:20. Mitt snitt-tempo för hela sträckan blev 05:06.

Mina starkaste sida i loppet var definitivt uppförs- och nedförsbackarna, då jag sprang förbi många. Extra kul var detta att bli tackad efter målgången av en helt okänd man för att jag hade varit hans hare. Han hade tydligen följt mig och mitt tempo under stor del av sträckan utan att jag lagt märke till honom.

Direkt efteråt var jag kanske inte så inspirerad att boka in nästa lopp 2011, men redan efter ett par timmar var jag helt på det klara att det var självklart att jag ska ställa upp nästa år igen!

 

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer (1) -

Vivi
Vivi Sweden
2010-05-26 16:25:36 #

Vad fin din sida är nu!

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman