Löpning med hund i värme

by Joakim Backman 20. augusti 2010 18:08

Idag var jag ute på en ~8km runda på lunchen tillsammans med min hund Ceasar (en Curly Coated Retreiver). De senaste gångerna som vi har varit ute och sprungit tillsammans har han inte varit på hugget vilket är lite tråkigt då man få mana på honom för att han inte ska hamna efter. Det är betydligt trevligare att spring med hund om hunden ligger framför hela tiden då man får lite pykologisk hjälp.

Nu tror jag att jag har kommit på varför han inte har varit lika på som innan, för idag var han med hela tiden utan problem och vi hade ett ganska bra tempo (4:31min/km i snitt i 8.36km). Det som skiljde dagens runda mot de sista som vi sprungit var temperaturen, idag var det bara 20° C. Det har varit betydligt högre temperaturer och mycket hög luftfuktighet vid de andra tillfällerna. I och med att hundar bara kan få bort överskottsvärmen genom mun/andning och trampdynorna då påverkas de troligen i mycket större grad av temperaturen än vi människor.

Det känns skönt att komma på en anledning till att han inte hängde med riktigt på rundorna, man kan ju lätt tro att han inte är helt frisk annars.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman