Run For Life 2010

by Joakim Backman 22. augusti 2010 20:05

Efter ett löppass brukar det oftas kännas mycket bra när man har fått kämpa och endorfiner har pumpats ut i kroppen, jag kan berätta att det känns ännu bättre när man vet att man har bidragit till ett välgörande ändamål på samma gång. Idag deltog jag i den lokala välgörenhetstävlingen Run For Life 2010, loppet var anordnat för att ge bidrag till InsamlingsStiftelsen för MuskelDystrofiForskning. Det var mycket bra uppslutning till evenemanget som utspelade sig i Tävelsås söder om Växjö som anordnades av Martin Stengård och hans familj.  Hans syfte med loppet är givetvis för att få in bidrag till forskning för att ge bättre förutsättningar för hans sjuka son Sigge Stengård.

Man kunde välja olika sträckor efter sina egna förutsättningar (springa 5/10km eller gå 5km). Jag valde att springa 10km (två varv runt Tävelsåssjön) och tog mig runt på 44:30. Stäckan var flack och hälften var asfalt och hälften var på grus/skogsväg. Temperaturen låg strax över 20° C även om det blåste lite. Jag startade lite för optimistiskt och höll en takt på ca 4:20min/km första varvet vilket var lite för bra, speciellt på den mjuka sträckan på skogsvägen som sög bra i benen. Andra varvet fick gå lite långsammare och totalt sett så blev snitttempot 4:35min/km.

Det var en kul och trevlig tillställning som jag gärna ser att den upprepas nästa år!

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman