Vilopuls

by Joakim Backman 25. augusti 2010 21:54

Slappade lite framför TVn en stund igår och passade på att kontrollera min vilopuls när jag ändå ställde in min gamla pulsklocka (den andra är ju hos Polar). Det var ett tag sedan jag gjorde en mätning så jag har inte full koll på hur det har sett ut under det senaste halvåret, men sist jag mätte låg den på 42 slag per minut och igår blev resultatet 40 slag per minut. Vilken vilopuls man har är i någon form ett mått på hur bra kondition man har och således kan man dra slutsatsen att jag är i bättre form än sist. Jag har alltid haft en låg vilopuls dock kan man läsa lite vilka värden som är normala för olika kategorier av människor här (http://www.xtraining.se/dokument/blogg/vilopuls.pdf).

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman