Motions-5 dagars, etapp 2

by Joakim Backman 26. augusti 2010 20:42

Jag hade tänkt att delta på etapp 1 av Motions-5 dagarsorientering som anordnas av Växjö Orienteringsklubb förra veckan, dock fick jag förhinder och kunde inte delta. Etapp 2 gick igår och den missade jag inte. Etappen startade från badstranden vid Toftasjön i Sandsbro, de flesta kontrollerna låg i Fyllerydsskogen. Jag valde bana 4 som var ca 5.8km.

I och med att det var första gången som jag provat denna aktivitet så var det bra att få lite instruktioner/hjälp av Gunilla som är aktiv medlem i Växjö OK. Det är inte självklart hur man ska använda SportIdentbrickan med tömning, testning m.m.

Det regnade mesta dels men vad spelar det för roll när jag ändå svettades och sprang ner till knäna i ett träsk redan efter tredje kontrollen. Det var flera sträckor som blev ganska blöta och terrängen över hyggen och genom träsk var bitvis riktigt jobbig.

Hur som helst så lyckades jag i alla fall ta alla kontrollerna och dessutom i rätt ordning (även om vissa tog lite längre tid) på tiden 64:46. Löpningen var inte några större problem utan det var mina kunskaper/erfarenheter av orienteringen som brast lite ibland, men det kanske kommer efter lite övning.


Visa 5Dagars, etapp2 på en större karta

Jag har försökt att placera in kontrollerna på ett ungefär för att man kan se hur jag faktiskt har sprungit när jag letat efter kontrollerna. Den totala sträckan som jag sprang för att nå alla kontrollerna enligt GPS:en blev 7.09km vilket är lite längre än banans längd.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman