Motions-5 dagars, etapp 3

by Joakim Backman 1. september 2010 20:43

Idag var det dags för etapp3 av 5-dagars motionsorienteringen som Alvesta SOK anordnar. Jag vald även denna gång bana 4 efter som jag vill ha lite längre sträcka att springa (4.8km), dock kanske det inte var så smart med tanke på att jag inte är så bra på att orientera. :-) Jag avverkade rundan på 1:01:18 och sprang cirka 5.9km vilket inte blir något speciellt bra tempo, men terrängen var lite slitsam, det var pågående avverkning inom vissa delar av sträckan samt att jag inte vald de bästa vägvalen (rakt igenom snårskog). Dock innebar min avsaknad av orienteringserfarenhet att jag missade en kontroll, även att jag försöker att kolla nummer på alla kontroller så missade jag att göra det denna gången :-(


Visa 5Dagars, etapp3 på en större karta

De största misstagen (förutom att stämpla fel på 2:a kontrollen) var missarna på 5:e och 7:e kontrollerna vilka kostade mig mycket tid. Förutom dessa missar gick övriga kontroller helt OK tycker jag.

Dock blev rundan ett bra träningspass som kändes gott i benen efteråt, samt att jag fick tillfälle att testa mina nyinköpta terrängskorSalomon Speedcross 2. Det var inte så många blöta partier på sträckan, men de få som fanns räckte till att blöta ner skorna ändå samt att regnet som kommer efter halva rundan blötte ner terrängen.

Skornas grepp och kontakt med underlaget är mycket bra och även att de blev blöta fungerade de bra att springa med. Dock gör deras konstruktion att de känns mycket annorlunda på foten än ett par vanliga löparskor; smalare sula, mindre dämpning gör att man inte få samma stöd av skon jämfört med vanliga. Den grov mönstring och den tighta passformen (påminner om sockerplast rund foten) gör att skon känns väldigt aggressiv och smidig. Slutsats: Är du ute i skogen och springer är det definitivt värt att lägga 1200:- på ett par extra löparskor anpassade för riktig terräng.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman