Gröt v2.1

by Joakim Backman 2. september 2010 20:39

Jag var på affären för att införskaffa ingredienser till min dagliga morgongröt, när jag hittade den påse kruskakli jag använder så såg jag krossade vetegroddar som stod jämte. Skillanden är att det är lite mindre fibrer i vetegroddarna men betydligt mer protein så jag provade att byta ut kruskakli mot vetegroddar. Smakmässigt blev det inte mycket skillnad utan det blev mest innehållet som fick betydelse. Jag tog även bort torkade frukten från receptet då jag ändå får i mig kolhydrater nog och tycker inte om att gröten blir sötare än nödvändigt samt att jag ökat mängden linfrö från 1 till 2msk.

Mängd Ingrediens
1.5 dl Fiberhavregryn
2 msk Krossade linfrö
1 msk Psylliumfrö
1 msk Korssade vetegroddar
1 msk Torkade gojibär
1 krm Salt
3dl Vatten

Jag blandar ihop allt på kvällen innan så att det hinner stå och dra riktigt under natten, sen är det bara att värma upp så är det ätklart! Om gröten är för fast på morgonen så är det bara att tillsätta lite mer vatten.

Hur den smakar? Tja, den smakar helt ok, men det är definitivt inte smaken som har varit den viktigaste delen i receptet.

Tags: , , , ,

Kost

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman