Snabba ryck av Polar

by Joakim Backman 5. september 2010 20:40

Jag har haft lite problem med min pulsklocka, en Polar RS200, som jag lämnat in för service/reperation. Jag fick då beskedet att det skulle ta 3-4 veckor innan jag skulle få tillbaka den, vilket inte var speciellt kul då jag använder den flera gånger i veckan. Dock visade det sig att hela processen gick mycket snabbare och idag var jag och hämtade klockan som hade fått elektroniska delar utbytta. Det tog inte två veckor ens, bra jobbat!

Lite tråkigt att mata in alla inställningarna igen, men det får man väl leva med bara den fungerar som den ska. Givetvis finns det ju bara ett korrekt sätt att testa på; ut och spring. Först trodde jag dock att inte allt hade gått rikktigt korrekt till med lagningen då den visade att jag hade en puls på 195-210 slag per minut under uppvärmingen. Efter en stund så hade den tydligen kalibrerat sig och visade normla, förväntade värden. Löprundan gick bra och klockan fungerade oklanderligt under hela passet.

Jag sprang 12km, runt södra Bergundasjön, i ett ganska lugnt temp som jag enbart baserade på pulsen denna gången (80-89% av maxpuls). Resultatet blev mycket bra, jag sänkte givetvis hastigheten och tempot något men graden av ansträngning sänktes rejält. Innan på samma runda har jag hållt ett tempo på ca 4:30-4:45min/km och idag blev snittet 4:46min/km, men jag var ju knappt ansträngd efteråt! Hade inte min underbara fru väntat med middag hemma så hade jag sprungit ett varv till, så bra kändes det. Det kommer nog bli fler pass i det tempot.

Tags: , ,

Löpning | Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman