Motions-5 dagars, etapp 4

by Joakim Backman 8. september 2010 20:37

Idag sprang jag den fjärde och näst sista etappen av 5-dagars motionsorientering, även denna etapp anordnades av Växjö OK. Etappen ägde rum i bokhultet som, för mig, är känt område vilket underlättade kartläsningen en del. Även denna gången valde jag den fjärde banan som skulle vara cirka 5.4km. Om det berodde på banan eller på att jag hade viss lokalkännedom vet jag inte men det gick bra att hitta kontrollerna med undantag av den näst sista (nr 10) som tog lite tid. Det blev i alla fall ingen bom denna gången och jag var noga med att verifiera numret på varje kontroll (man lär sig av misstagen).


Visa 5Dagars, etapp4 på en större karta

Jag sprang, enligt GPS:en, totalt 6.38km på 00:44:10 dock upptäckte jag att det var lite dålig satellitmottagning under vissa sträckor. Terrängen i bokhultet är till största del lättsprungen med lite undervegetation men vissa områden är mycket snåriga och täta.

Nu efter några rundor med motionsorienteringen, då jag använt karta och kompass (försökt i alla fall) så har jag börjat få lite mer förtroende för kompassen. Kompassen faktiskt är bra att använda i vissa situationer men mindre bra i andra. Jag föröker att ta ut riktning minst en gång per kontroll, om inte annat för att öva mig lite. Sen är det kanske inte alltid som jag behöver de uttagna riktningen för att hitta kontrollen.

 

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman