Träningsvärk

by Joakim Backman 19. september 2010 21:16

Jag har tränat både löpning och styrketräning från och till under ganska många år, dock inte parallellt som jag gjort det senaste året. Det är en kombination som har fungerat mycket bra för mig och jag tycker att det har gett båda "sidorna" ett mervärde både utvecklingsmässigt och motivationsmässigt, DOCK har jag upptäck något som jag inte varit medveten om innan - träningsvärken. Jag brukar träna ganska hårt och intensivt under mina pass vilket leder till träningsvärk ganska regelbundet, detta är inte något problem i sig utan går att leva med och kan ses som ett tecken på att man har gjort ett bra pass.

Den träningsvärken som jag får i benen efter ett gympass kommer dock som ett brev på posten. Nu mera (när jag tränar löpning parallellt med styrketräningen) så får jag intensiv och långvarig träningsvärk i benmusklerna efter varje benpass på gymmet. Jag upplever det som att löpningen gör musklerna känsligare för styrketräningen, jag behöver inte ens köra något intensivt benpass för att få en rejäl träningsvärk.

Det kan tyckas att det inte är något stort problem och det är det väl inte direkt heller, men att ge sig ut dagen/dagarna efter för att springa när vaderna är som vidbrända pianosträngar är ju inte någon motivationshöjare direkt.

I skrivande stund sitter jag med en kraftig träningsvärk i vaderna efter att endast ha kört en övning vader i fredags, det var inte aktuellt att ge mig ut och springa idag som tänkt.

Tags: , , ,

Träning | Löpning | Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman