Löpning med träningsvärk

by Joakim Backman 4. oktober 2010 21:44

Hade tid för en skön löparrunda i söndags. Dock var det ett litet problem som inte gjorde det möjligt att bli riktigt perfekt, jag hade fortfarande kraftig träningsvärk i låren efter fredagens styrkepass. Jag körde ett styrkepass med bland annat tung lårträning med förhoppningen att den väntade träningsvärken skulle hinna lägga sig tills på söndag, vilket inte blev fallet.

Jag har alltid sett till att vila lite extra när jag haft kraftig träningsvärk, men denna gången tänkte jag att jag skulle prova att ge mig ut på en lite längre runda ändå. Det gick väl ungefär som man kunde förvänta sig, det var givetvis stelt i början, betydligt mer ansträngande och som följd sämre tid för sträckan.

En oväntad bieffekt var att jag blev trött i ryggen efter passet, vilket jag aldrig har blivit innan. Den enda anledningen till detta som jag kan komma på är att jag inte sprang med mitt vanliga löpsteg utan konstlade till det lite för att undvika att belasta låren mer än nödvändigt.

Tags:

Löpning | Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman