Ett bra löppass som gick dåligt

by Joakim Backman 11. oktober 2010 19:55

I söndags gav jag mig ut på ett pass i med löparskorna på. Tanken var att det skulle bli cirka 14km men så blev det inte. Vädret var nästan perfekt då solen sken och det var 12° C så rundan blev lite längre än planerat, närmare bestämt en halvmara. Jaha, det låter ju inte så dåligt. Vad var det så som inte gick som det skulle?

Jag hade varit ute i svampskogen några timmar tidigare under dagen och det blev inte någon riktig lunch, vilket innebar att jag inte hade fyllda energidepåer. Jag laddade precis innan med en energybar och vatten. Det räckte inte riktigt utan jag fick en svacka efter cirka 15km och tappade tempo under ca 4-5km innan slutet av rundan närmade sig och det i sig gjorde att inspirationen höjdes och därmed tempot.

Det har även börjat att bli höst och dagarna blir kortade, snabbare än jag beräknat. Sista 7km fick jag springa i mörker, de sträckor som gick på mindre obelysta stigar var ganska svårsprunga då det inte var helt lätt att se hur marken såg ut.

Som pricken över i:et så satte avsaknaden av mat, den energirika bar som jag åt precis innan och ansträngningen att magen flippade ut ett par timmar efter passet. Det har bara hänt en gång innan med det kunder jag varit utan.

Dock var passet ett bra pass i den bemärkelsen att bra lagom lång runda och att jag höll ett helt ok tempo.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman