Intervall på snö

by Joakim Backman 25. november 2010 20:52

Under de senaste dygnen har vintern kommit till Växjö i form av snö, speciellt i natt kom en hel del. Självklart stoppar det inte mig och min löpning, så intervallpasset utfördes som planerat.

För en gångs skull så underskattade jag mig själv, det är visserligen trevligt när det är på det håller och inte tvärt om, men passet blev inte så ansträngande som det var tänkt. Passet jag sprang hade jag lagt upp i två intervaller, 5-7min/km i 90sek samt 3.45-4.30min/km i 45sek (HIIT), den totala sträckan var 4.5km.

Jag kom upp i en hjärtfrekvens på 184bpm (95% av max) som mest under hela passet, vilket brukar vara högre för ett intervallpass. Under ett, för mig, bra intervallpass så toppar pulsen på 190bpm (98% av max) någon gång under passet. Det kan tyckas som en liten skillnad mellan 95% och 98%, men de sista procenten är av riktigt stor skillnad när det gäller ansträngingen. Nästa intervallpass kommer jag att lägga på en lite längre sträcka, samt modifiera intervallerna något för att få ut lite mer.

Mina punkter för att få ett bra löppass när det är halt:

  • Rejäl uppvärming för att förhindra sträckningar och man halkar till.
  • Höga knän vid acceleration för att korta ner steglängden så att att inte avstampen i steget kommer så långt bak.
  • Skor med bra grepp.
  • Ha koll på vad som händer en bit framför i spåret.

Jag använde givetvis mina Salomon Speedcross 2, som ger ett bra grepp och även de är tunna på ovansidan och det var -3°C så var temperaturen inget problem.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman