Ny bröstövning

by Joakim Backman 26. november 2010 18:06

Dagens träningspass på gymmet var ägnat åt bröst och biceps. Jag är en sucker för variation av både övningar och utförande (repetitioner och vikt) och således måste man ju förnya sig lite då och då för att få in lite nya fräscha övningar. Idag var blev det en, för mig, ny övning för bröst som jag hittade på www.exrx.net; Barbell Incline Shoulder Raise.

Övningen ska enligt beskrivningen främst belasta Serratus Anterior, som sitter utmed revbenen. Efter att provat övningen utan vikter (20kg stång) lastade jag på först 40kg, sedan 20kg till. Jag vet inte om jag kan säga att övningen "träffade rätt", det är lite svårt att avgöra när det är en liten muskel som dessutom sitter lite undangömt. Vi får väl se om det blir någon träningsvärk.

Tags: , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman