Pulspass med ny utrustning

by Joakim Backman 30. november 2010 20:18

Var ute en runda och sprang med hunden på lunchen idag. Det var ganska kallt (ca -8°C enligt www.temperatur.nu), blåsigt och snöade - perfekt att testa min nyinköpta utrustning från Newline. Passet blev en pulsbaserad runda på ca 8km runt Växjösjön och Trummen i Växjö. Jag la pulsintervallet på 165-180bpm (85-93% av maxpuls) och lyckades hålla ett snitt på 173bmp (90% av maxpuls).

Hur gick det då med mössan och handskarna?

Handskarna

Som jag noterade redan när jag köpte handskarna är de tunna, tunnare än mina förra som endast bestod av fleece. Men tack vara den vindtäta påsen som man kan stoppa in fingrarna i så fungerade det bra för fingrarna. Dock saknade jag vindskyddande material för tummen som blev kall ganska fort när det blåste, jag fick lösa det genom att hålla om tummarna med fingrarna men även då så var tummuskeln lite kall. Jag skulle viljat att motsvarande konstruktion som finns för fingrarna skulle funnits även för tummen. Jag saknar även "svettkudden" som finns på ovansidan av handen på min gamla handskar, en liten frottébit som är bra att torka svett med.

+ Smidig handske som möjliggör att man kan pilla med småsaker med handsken på.
+ Bra att man kan välja om man vill använda vindskyddsfunktionen eller inte.
- För tunnt tyg, skulle varit lite tjockare - den är ju tänkt att användas mellan 0 till -15°C. 
- Avsaknad av vindskyddande material för tummen och tummuskeln.
- Avsaknad av frottébiten.

Mössan

Mössan har en bra passform som går ner rejält över öronen och långt ner på nacken. det var inte några som helst problem att hålla en bra temperatur för huvudet även att jag svettas ganska mycket. Mössa har nog inte några problem att klara av de utlovade -15°C även om det blåser bra. Det ända tänkbara problemet skulle vara baksidan av huvudet om man springer en längre sträcka i rejäl medvind då det inte finns något vindskyddande material där.

+ Bra passform
+ Rejält tilltaget runt öron och nacke.

Tags: , , , ,

Löpning | Utrustning | Produkttest

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman