Armpass på gymmet

by Joakim Backman 1. december 2010 20:00

På gymmet idag körde jag ett armpass, främst för att vila ryggen efter söndagens snöskottning. Provade två nya övning efter inspiration från övningsregistret på bodybuildning.com.

Den först nya övningen var Zottman curl (uppkallade efter George Zottman), vilken jag var lite skeptisk för innan jag provade den. Övningen verkade helt enkelt för omständig och komplex och jag var tveksam om man kunde få ut hög belastning och effekt från den. Dock måste jag erkänna att jag faktiskt gillar den. Överraskande nog så hade den en oväntad effekt, den tvingar fram en försiktig och kontrollerad rörelse. I och med att utförandet en kombination av många moment så tvingas man att vara koncentrerad och det går inte att hasta igenom övningen.

Den andra nya övningen var Kneeling Cable Triceps Extension (exrx). Denna övningen hade jag mer förväntningar på, det verkade som att den skulle kunna ge triceps en riktigt bra utmaning. Tvärt emot ovan nämnda övning så blev jag besviken, kanske måste jag prova någon gång till innan jag förkasta den helt. Rent teoretiskt och med låg vikt så fungerar den bra, men när man lasta på vikter för att köra övningen fullt ut så fick åtminstone jag problem. Dels är det lite svårt att komma på plats (skulle kunna avhjälpas med en träningspartner), dels var det svårt att hålla kroppen i korrekt läge. Jag väger för närvarande 84kg och provade att köra med 70kg vikt, i och med att draget går uppåt/bakåt så blev tendensen att jag lyfte från marken och fick ta spjärn bakåt mot kabelstället vilket gjorde det svårt att fokusera på triceps.

Illustrationerna är från http://everkinetic.com/.

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman