Slirigt löppass

by Joakim Backman 5. december 2010 20:32

Underlaget för löpning var definitivt inte det bästa möjliga idag. Det hade kommit några cm snö innan under dygnet och kom cirka 5 cm under min runda vilket gjorde att underlagt blev mycket slirigt och halkigt. Som om inte det räckte så blåste det givetvis och snöfallet var små och hårda flingor (-2°C) vilket resulterade i isbildning i både skägg, ögonfransar och ögonbryn. Underlaget gjorde att det kändes rejält i lår och vader, det kanske till och med blir lite träningsvärk!


Snöig, trött, blöt och kall... varför gör man detta?

Jag var så pass medveten om underlaget så jag planerade inte in något tempo för rundan utan baserade dagens runda på pulsen istället. Tanken var att jag skulle hålla en puls mellan 170 (88%) och 180bpm (93%) vilket gick bra, jag hamnade på ett snitt på 173 (90%) som är helt OK. Rundan blev totalt 13.42km och tog 1:08:35 att springa.

Reflektioner efter passet:

+ Bra med skägg.
- Funderar ändå skarpt på en rånarhuva.
+ Precis lagom med kläder.
+ Bra träning för lår och vader att springa på slirigt/halkigt underlag.

Tags: , , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman