Två veckors vila märks

by Joakim Backman 12. januari 2011 18:23

Ut och springa är aldrig fel, speciellt inte om man har haft ett uppehåll och samlat på sig inspiration och motivation. Dock kan jag inte säga annat än det märks att man gjort ett upphåll.

Idag sprang jag för första gången på två och en halv vecka, det blev en av mina vanliga lunchrundor på 8km. Jag ungefär samma tempo som jag gjorde innan upphållet och sprang rundan på cirka 40 minuter. Det var lite halt bitvis men inte så pass att det påverkade löpningen. Dock såg jag att min snittpuls låg på nästan 10bpm högre än innan. Det ska bli kul att se hur snabbt pulsen sjunker till tidigare nivå efter lite regelbunden träning.

 

Datum Sträcka (km) Tempo (min/km) Tid (mm:ss) Snittpuls (bpm)
2010-11-30 8.29 4:52 40:21 173
2010-12-09 8.02 4:58 39:56 169
2011-01-12 8.27 4:53 40:30 180

Och den där blodsmaken... jag tror att alla som har sprungit har nog upplevt den någon gång. I och med att jag höll samma tempo och plusen var betydligt högre än vanligt samt att jag inte hade sprungit på ett tag så blev ansträningen betydligt högre än normalt. Precis efter rundan hade jag den där blodsmaken i munnen och jag blev plötsligt nyfiken på hur denna uppkommer.

Lite googlande gav avkastning: Tydligen är det de små blåsorna i lungorna (alveolerna) som inte pallar trycket och det bildas små blödningar, vilket ger upphov till blodsmaken i munnen (ref: Illustrerad Vetenskap).

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman