Barmark

by Joakim Backman 18. januari 2011 19:20

Tjoho! Lunchrundan på 8km idag blev första rundan i år som jag kunde springa helt på barmark. Det är alltid skönt att slippa (vara rädd för att) halka omkring när det är dåligt underlag även om jag brukar använda halkskydd. Dessutom har mina gamla halksykydd sett sina bästa dagar och har helt enkelt börjat att falla isär och dubbarna i sig har utsatts för ganska mycket slitage och har inte samma grepp längre.

Det kanske är tid att införskaffa ett par nya, eller alternativt köra vidare så länge som de håller och satsa på ett par riktiga vinterskor inför nästa vintersäsong. Jag har tidigare tittat på dubbade skor som lämpar sig för löpning vintertid och på hala underlag men det har inte blivit av att köpa några. Det är praktiskt att kunna "dra på" dubbar när man behöver men det är ju självklart att det är bättre för fötterna med ett riktigt anpassade skor, så det blir nog ett par nya skor inför nästa vinter. Det är ju dessutom bra att köpa ett par lite större skor inför vintern så att det ryms lite tjockare stumpor i när det blir kallt.

Tags: , , ,

Löpning | Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman