Första HIIT på ett tag

by Joakim Backman 21. januari 2011 21:30

Dagens löppass blev lite kortade dock inte lugnare, det första HIIT-passet på ett tag. Det kanske var lite tidigt med tanke på vinterupphållet, men jag kunde inte låta bli. Det är riktigt jobbigt men också riktigt kul att kunna släppa loss steget och farten.

Jag tror att jag ska modifiera intervallerna lite, idag körde jag 30 sek hög fart (3:30-4:00min/km) och 90 sek återhämtning (5:00-7:00min/km) i ca 4 km exklusive uppvärming och nervarvning. I början är man ju uppladdad och har hög energinivå och återhämtningsfasen känns lite lång, men av erfarenhet vet jag att att tiden behövs senare under passet för att man ska orka med den snabba delen. Dock funderar jag på att förlänga högfartsperioden upp till 45 sek som jag hade innan i höstas.

 

Det kanske inte tycks vara någon jättestor skillnad och det är det inte i början av passet, men sen kommer ansträngningen att höjas och mot slutet blir varje sekund en utmaning.

Målet är givetvis att öka perioden högfart gentemot perioden med återhämtning - helst vill jag nå det omvända (dubbelt så lång period högfart i förhållande mot återhämtningen) och samtidigt verkligen kunna hålla riktigt hög fart... vi får se hur det går med det.

 

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman