Stöt & ryck

by Joakim Backman 3. februari 2011 13:05

Jag har kommit igång ganska bra med övningen stöt. Dock känner jag att det fortfarande är en del förbättringar som behövs på tekniksidan, speciellt i andra momentet. Jag fegar lite och gör inte tillräckligt stort steg när jag ska göra "splitten" för att få upp stången från axlarna till raka armar. Detta leder till att det blir tyngre för axlarna och det är just axlarna som är svagaste länken för övningen i nuläget. Idag kör jag kontrollerat och stabilt med ca 90kg men det är sista momentet som är den svaga länken och med bättre teknik tror jag på en ökning med 5-10kg.

Nästa pass hade jag tänkt att prova den andra av de två olympiska tyngdlyftningsgrenarnaryck.

Tags: , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman