Max energi

by Joakim Backman 7. februari 2011 18:37

Veckans första gympass blev en riktig höjdare. Motivationen är på topp och energin bara rinner ut i hela kroppen.

Började passet med marklyft (Barbell Deadlift), 5x5 i långsamma och kontrollerade repetitioner på 130kg. Underarmarna började att ge upp efter tredje set, så det fick bli att ta hjälp av dragremmarna. Jag brukar försöka undvika att använda dragremmarna då jag vill att underarmarna ska få sin dos också, men det är bättre att ta hjälp och slutföra övningen korrekt än att göra något halvdant.

Medans triceps var pigga och laddade körde jag tricepsdip (Triceps Dips), 5x5 på BW+40kg, vilket är en ökning med 5kg sen förra gången. Vikten blev perfekt och jag fullföljde alla 25 repetitionerna helt och kontrollerat.

Körde en underbar övning för övre delen av ryggen: V-bar Pullup. Började med BW+10kg men fick gå ner till BW+5kg efter tredje set. Detta var den enda övningen idag där jag inte fick till vikten perfekt.

Sista övningen för triceps blev en-arms hanterlpress bakom nacken (Dumbbell One-Arm Tricepspress Extensions). Körde med 5x5 per arm med 22kg-hantel.

En-arms hantelrodd (One-Arm Dumbbell Row) blev passets sista övning och för att få ut max så använde jag åter dragremmarna. Körde fokuserat med 52kg-hantel, jag hann bara med 4x5 då lunchrasten började ta slut.

Tags: , , , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman