Löpband

by Joakim Backman 11. februari 2011 18:44

De senaste två åren har jag sprungit cirka 120-130 mil per år och alltid har det varit utomhus. Idag var det första gången jag fick för mig att prova att springa på löpband.

Det var taskigt underlag utomhus i morse när jag tog mig till jobbet, blask som delvis frusit till is. Dessutom började det att snöa och blåsa samtidigt som temperaturen låg på ett par plusgrader, brrr... det var då som idéen kom som jag aldrig trott skulle komma: Kanske man skulle prova att springa en runda på löpband inomhus? Det är ju så många andra som gör det regelbundet så så illa kan det ju inte vara?

 

Njä, det var inget för mig. I och för sig så kanske man ska ge det mer än en gång för att helt utesluta det som träningsalternativ, men jag blev inte speciellt imponerad. Jag hade inte helt anpassad klädsel då passet inte var planerat, givetvis lämnade jag under- och vindlager i väskan, men jag hade långarmad funktionströja och lite tjockare vintertights på mig. Så det blev lite varmare än vad det hade behövt att bli. 

Min upplevelse:

+ Inga väderelement som påverkar valet av klädsel eller inspiration.
+ Man blir inte smutsig.
+ Man kan avbryta när som helst och gå och duscha.
- Ofattbart tråkigt och enformigt, även med TV eller musik.
- Ingen avkylande vind/fartvind.
- Ingen naturupplevelse.
- Ingen variation i nerstampet, underlaget är alltid helt jämnt och plant.
- Man kan inte ta med sig hunden på passet.
- Man kan i och för sig programmera in kuperad bana, men det blir ändå inte samma sak som en runda på en kuperad skogsstig.

Dessutom fick jag känning i benhinnorna efter några minuter. Detta försvann efter ett tag men jag har inte haft någon som helst känning av benhinnorna överhuvudtaget innan. Det kanske är en vanesak eller en anpassning men jag tycker inte det var något gott tecken! Det ska kännas bra annars skiter jag i det.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman