Blåsig löpning och blåmärke

by Joakim Backman 15. februari 2011 19:45

Trots att det var lite kallt (-5°C), blåsigt och lite halt idag så gav jag mig ut på min vanliga lunch-runda på ca 8km. Vinden blåste ganska bra men idag så var vindriktningen så att första delen av rundan hade jag motvind vilket var bra, då är man ju fräsch och stark samt att det gjorde att jag hade medvind i slutet på rundan. Löpningen gick bättre än väntat och jag höll ett hyfsat tempo utan att ansträngningen blev speciellt hög, till och med så pass att jag inte kände mig trött efteråt vilket gjorde att jag ångrade lite att jag inte hade ännu högre tempo.

Blåmärke på nyckelbenet

Igår körde jag ett rygg och triceps-pass på gymmet. Körde på ganska hårt och det känns lite idag, speciellt i triceps som nu på kvällen har drabbats av härlig träningsvärk. Jag körde även stöt som jag fortfarande håller på att lära mig tekniken, som blir bättre för varje pass. Dock tog jag några smällar av stången mot nyckelbenen vid frivändningen som resulterade i ett lite svullet blåmärke... men träningen ska kännas, eller?

Då jag normal brukar träna under lunchen även när det gäller gymmet så är det ganska lugnt och gott om plats. Det i sig är ju en anledning att träna på dagtid. Men igår var det lite mer folk än det brukar vara av någon anledning, inte så att det blev trångt/fullt på något sätt, men det blev några störningar. En ensam kille som körde marklyft och av någon anledning alltid släppte stången fritt när det var 2 dm kvar till golvet... suck, varje repetition resulterade ju i en smäll. Som inte det skulle räcka så var det även två killar som körde squat tillsammans (tror jag, jag var inte i samma del av lokalen), dessa två tävlade tydligen i att stöna så mycket som möjligt.

Jag tycker just dessa beteenden är mycket störande, men som tur är är det inte normalt förekommande i den klientell som burkar träna på dagtid.

Tags: , , , , , ,

Löpning | Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman