Svårt med ryck

by Joakim Backman 22. februari 2011 18:38

Var på gymmet idag och körde rygg och triceps. Började med Push Press som övergick till några repetitioner Stöt för att sedan avslutas med ett set Push Press.

Efter det körde jag några rundor ryck (Snatch) med först 20kg + stång (20kg) som gick riktigt bra. Även att jag var lite försiktig först så kom självförtroendet ganska snabbt när jag kände att jag hade kontroll. Självklart tyckte jag att det var dags att slänga på lite mer vikt så jag provade med 40kg på stången.


Bildkälla

Oj, det var inte någon lek. Jag fixade i och för sig att lyfta stången rakt upp utan att gå ner i knäböj men för att köra riktigt så ska ju hela rörelsen sitta. Jag upptäckte att det är i vändningen av knäböjen (slutet av fasen snatch) som det var tufft, man blir stillastående ett litet ögonblick och det gör att man inte har någon kraft alls. Det blir nog till att köra lite Full Squat för att få upp trycket i benen.

Rent generellt tycker jag att både ryck och stöt är visserligen jobbiga övningar men även ansträngande på så sett att man blir anfådd, det är svårt att andas under utförandet. Där av är det svårt att köra dessa som ett vanligt set, det blir mer att man kör en eller två repetitioner och sedan en kort vila (10-20 sek) för att sedan fortsätta men nästa repetition(er).

Körde vidare med Stiff-Legged Deadlift och avslutade med Triceps dips, både de sista övningarna blev riktigt tunga och tuffa.

Tags: , , , , , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman