Isigt runt Bergundasjön

by Joakim Backman 25. februari 2011 20:51

Dagens löppass såg jag mycket fram emot, jag skulle ut på årets första runda utanför cykelvägarna. Min förhoppning var att så pass mycket snö skulle ha försvunnit så att det skulle gå att springa runt Södra Bergundasjön.

Det började ganska bra, men redan efter ca 2km kom första utmaningen, stigen blev plötsligt en ren isgata av hårt packad, halvsmält snö som fryst igen. Efter ett tag så blev det ett lager snö på så att det gick lättare att springa.

Efter 1km till så blev det riktigt tufft.  Stigen blev en 3dm bred gång av packad is, dock överöst med 1dm djupa frysta fotspår. Utanför gången var det jämn snö, som inte höll att springa på utan varje steg gick igenom vid avstampen. Denna sträcka tog rejält på benen och det gick långsamt även om pulsen var ganska hög.

Resten rundan höll sig hyfsad, även om det var halt till största delen. Sammanfattningsvis kan man lätt säga att rundan på ca 12km runt Södra Bergundasjön inte är riktigt redo för löpning, men det blev ett bra löppass även om tempot inte var så högt.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman