Årets första halvmara

by Joakim Backman 6. mars 2011 20:11

Några plusgrader och en efterlängtad sol på den klarblå himmeln. Underbart väder att ge sig ut i och springa en runda, så pass fint att det blev första halvmaran för i år. Satte pulsklockan på ett tempo mellan 4:50 och 5:10 min/km för att jag skulle ha ett stabilt tempo under hela passet. De första 17km gick hur lätt som helst och jag låg på 4:50 min/km utan större anstränging. Sen blev det lite tuffare, jag hade inte något energirikt med mig och jag fick slut på orken - tempot gled ganska snabbt ner till 5:00-5:10min/km. Skam den som ger sig, jag kämpade på sista kilometrarna och lyckades ett sammanlagt snitttempo på 4:59min/km även om det låg över 5:10 mot slutet.

Jag märkter en markant skillnad på energinivåerna när jag kommer upp på sträckor som jag inte springer regelbundet. Det bli att ta med några dl sportdryck nästa gång, det har fungerat förr. Även om det blev ett tufft pass mot slutet så totalt sett var det ett ganska skönt pass som flöt på av sig självt, det motiverar träningen inför Göteborgsvarvet.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman