Intervallpass

by Joakim Backman 20. april 2011 18:18

Idag blev det ett HIIT-pass på lunchen. Jag har haft en liten prestationssvacka som precis har släpp samt att det är första intervallpasset i år, så jag hade faktist lite låga förväntningar. Det blev helt tvärt om, det gick riktigt bra och det var ju givetvis kul och inspirerande.

Jag höjde ändå tempot lite för andra fasen från 4:30-3:40min/km till 4:20-3:30min/km redan innan passet, vilket visade sig var helt rätt.

Intervallerna hade jag lagt upp som följande:
7:00-5:00min/km @ 90sek
4:20-3:30min/km @ 45sek

Jag började lite försiktigt och låg på runt 4:10min/km de första fartintervallena, men kunde utan problem höja tempot allt eftersom. Sista fartintervallet kunde jag hålla under 3:30min/km under hela intervallet, denna sista var dessutom en extra intervallomgång efter jag sprungit den planerade sträckan.

F*n vad det är skönt när det går riktigt bra!

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman