Bra tempo

by Joakim Backman 29. april 2011 21:13

Jag var ute på lunchen och sprang den vanliga rundan på 8km, men idag kändes det ovanligt bra. Lite vind, sol och lagom temperatur (17°C) gjorde dessutom att förutsättningarna var bra.

Rundan jag sprang i tisdags gick bra och det var de första två km som drog ner snitt-tempot lite då hunden var med och stannade några gånger för att göra sina behov. De övriga km höll jag ett bra tempo utan att det blev för jobbigt.

Med tisdagens runda i tanke så bestämde jag mig för att hålla lite högre tempo än vanligt för dagens runda. Jag gick ut med att försöka hålla ett tempo mellan 4:20 och 4:30 vilket fungerade oväntat bra. Det gick till och med så pass bra att jag kunde öka lite och gjorde den sista km med högst tempo (4:19min/km). Snitt-tempot för hela rundan blev 4:27min/km vilket kändes riktigt bra, dessutom var jag inte helt slutkörd efteråt.

Jag brukar mäta hur utmattad jag är genom att mäta pulsen efter 200m gång som nervarvning och kommar jag ner under 120bpm på den sträckan så har jag mer att ge. Efter en riktigt tung runda kommer pulsen ner till runt 135bpm efter dessa 200m.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman