Träningsångerst inför Göteborgvarvet 2011

by Joakim Backman 3. maj 2011 22:02

Snart infaller årets upplaga av Göteborgsvarvet och jag fick hem mitt startbevis här om dagen. Min tid förra året på 1:47:36 resulterade i att jag har blivit placerad i startgrupp 3 i år med startnummer 8678.

Förra året startade jag i grupp 17 då jag var oseedad inför det loppet och fick således springa i en grupp med mycket blandade nivåer av löpare. Det blev en hel del trängsel och många att springa förbi. I och med att jag kommer att springa med andra som springer i liknande tempo som jag i år, är min förhoppning att tempot ska bli mer jämnt och fler man kan hänga efter.

Jag har dock lite ångerst för att jag inte har tränat så mycket långdistans på den senare tiden och loppet kommer snart. Därav tog jag mig i kragen och gav mig ut och sprang igår. Tänkte att jag skulle ta halvmaran i ett lugnt men ändå bra tempo och bestämde mig för ett tempo mellan 4:40 och 5:00min/km.

Det gick helt utmärkt... tills ca 17km. Inte för att jag var tröttare än väntat men vaderna bara stelnade och jag fick stappla mig över 19km och gå/småjogga sista biten hem. Dessutom hade temperaturen sjunkit rejält de senaste timmarna till 3-4°C så det blev lite kallt att ta sig hem svettig och fuktig.

Det är ju klart att det är en liten besvikelse att inte kunna fullfölja ett planerat pass, men jag hade kanske lite höga förväntningar på mig själv. Resultet blev ändå helt OK då jag sprang 19.2km på 1:35:17 vilket blev 4:58min/km i snitttempo, vilket jag tycker var helt OK med tanke på att den sista kilometern gick ganska långsamt.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman