Första morgonlöpningen

by Joakim Backman 5. maj 2011 18:43

Det var ett flera år sedan jag sprang på morgonen och jag har alltid haft lite svårt fram energi för morgonträning överlag. Idag hoppade jag över att bussen till jobbet och drog på löparutstyrseln istället med den nya ryggsäcken på ryggen fylld med dagens kläder och skor.

Först tänkte jag dra en lite längre runda runt Södra Bergundasjön (12km) när det ändå var fint väder samt att jag hade tid, men kom på att det kanske skulle vara dumt om den nya ryggsäcken skulle vara obekväm eller skava. Istället blev det en lite kortare runda (ca 5km), nästan direkt till jobbet och det visade sig vara ett smart drag.

Morgonens reflektioner

- Det var jobbigare att springa pga min låga energinivå på morgonen men även då jag hade extra vikt på ryggen (ca 3kg).
+ Att springa med en packad ryggsäck var inte så illa som jag faktiskt hade förväntat mig.
- Det var en del av ryggsäcken som började skava lite i svanken på höger sida. Jag få se om det är en justeringssak eller om jag blir tvungen att antingen ta bort aluminiumramen eller komplettera med något mjukt.
+ Helt underbart att komma ut i lite skog och natur tidigt på morgonen med dimman fortfarande lätt över sjöarna och en skön morgonsol i ansiktet.
- Det var lite kallt med 0°C vid start men temperaturen hann stiga till nästan 6°C när jag var framme vid jobbet, så det fick bli att ta fram understället igen.
+ Riktigt skönt att ha löpträningen avklarad redan innan jobbet, ingen risk att passet ställs in av oförutsedda händelse under dagen.
+ Kostar gratis att springa till jobbet istället för att ta bussen.
+ Jag har mer tid att avvara på morgonen, vilket innebär att jag skulle kunna springa längre rundor än vad jag kan göra på mina lunchpass.

Slutsats

Det blev ett bra dock lite kort löppass denna gången men jag kommer definitivt att springa till jobbet igen även om det är lite jobbigare, men man kanske vänjer sig. Jag sprang de 5.17km på 24:20 (4:42min/km) och hade en snittpuls på 170bpm.

Tags: , ,

Löpning | Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman