För varmt för Ceasar

by Joakim Backman 10. maj 2011 21:43

Gav mig ut som vanligt på lunchrundan, idag tillsammans med Ceasar som var med på jobbet. Riktigt sommarväder med 26-27ºC och endast lite svag vind gjorde att det var varmt.  Höll ett tempo på 4:40min/km de första 5 kilometrarna men sen blev det för varmt för Ceasar som ville sänka tempot. Jag vill ju inte ha ihjäl min älskade hund så vi sänkte tempot till runt 4:50min/km och han fick tillfälle att springa lite i strandkanten utmed Trummen en bit.

Efter ca 6km tyckte jag att det var onödigt att pressa honom mer då han fortfarande flåsade ganska mycket. Vi slutade att springa och stannade vid Växjösjön där fick han ett uppskattat bad i det svala vattnet, sedan joggade vi lätt resten av rundan.

Det är ju klart att det är mycket jobbigare för en hund med päls som endast kan svettas genom mun och trampdynorna jämfört med oss människor som kan svettas (i mitt fall rikligt) över hela kroppen. Det blev rejält med vatten och en bra sovstund i det klimatkontrollerade kontoret för Ceasar under eftermiddagen.

Generellt så går alltid rundorna tillsammans med Ceasar lite långsammare, men det beror inte på att Ceasar har sämre kondition än jag. Det beror snarare på att han ska stanna och skita 2-3 gånger varje runda samt ett antal "kisse-pauser". Jag har märkt att på 8km-rundan så kan jag ungefär lägga på 1-2minuter när jag har Ceasar med.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman