Sista långpasset inför Göteborgsvarvet

by Joakim Backman 17. maj 2011 17:33

Jag kände att jag var tvungen att springa en halvmara nu innan Göteborgsvaret som infaller på lördag. Anledningen var både för att slipa till självförtroendet pga att det inte gick så bra sist men även för att känna av i vilken form jag befinner mig i och där med vet lite mer vilket tempo jag ska sikta in mig på under loppet.

Det gick faktiskt riktigt bra, som vanligt känns de första 15-16km som mer eller mindre ren transportssträcka och det är därefter som själva utmaningen ligger för min del. Jag sprang 22km-rundan på 1:50:49 vilket blir ett snitt-tempo på 5:02min/km och det är nästa det tempot som jag har planerat att hålla på lördag.

Denna gången hade jag dessutom med mig min lilla löparryggsäck med vätskepåsen påfylld med vatten och kolhydrat-tillskott (Carbo Flex Pure från Gymgrossisten) vilket gör stor skillnad de sista 5km.

Jag har märkt att jag har en mental svacka runt 18-20km någonstans som gör att jag tror att jag är tröttare än vad jag faktiskt är och där med sänker jag tempot något. Nu när jag har kommit på detta så kan jag ignorera detta och öka till det tänkta tempot utan att det egentligen blir mycket mer ansträngande även att vaderna känns som tegelstenar.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman