Ett löppass för att hålla igång

by Joakim Backman 19. maj 2011 21:15

På lördag är det dags för Göteborgsvarvet 2011, jag har väl kanske inte tränat inför denna sträcka så pass mycket som jag hade tänkt men det ska nog gå ganska bra ändå. Idag var jag ute på min vanliga lunchrunda, runt Växjösjön och Trummen, på ca 8km. Jag höll mig inom det tempo-intervall som jag tänkt att jag ska försöka hålla under loppet och det kändes riktigt bra. Rundan på 8.06km gick på 39:07 (4:51min/km). 

Jag var lite stel innan i veckan efter träningspasset i måndags, men detta hade helt försvunnit idag. I och för sig så är 8km i 21km-tempo ingen jätteansträngning men det är motivationshöjande att det kändes så pass bra. Det kändes också bra att får springa lite i det tänkta tempot så att jag får in det steget lite bättre, normalt sett brukar jag springa samma runda i högre tempo och då även med ett längre och aggressivare steg.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman