Göteborgsvarvet 2011

by Joakim Backman 22. maj 2011 22:23

Innan start Göteborgsvarvet 2011

Vackert vädet med lagom temperatur (17-18ºC) och en seedad start gav bra förutsättningar inför årets halvmara.

Jag tyckte själv att jag inte var lika förberedd i år som jag var 2010, men det visade sig att jag underskattade mig själv lite. Jag bestämde mig för att hålla ett tempo inom intervallet 4:40 till 5:00min/km vilket jag också gjorde. Bitvis var det lite trångt så att det inte gick att hålla önskat tempo men annars var det betydligt mindre trängsel i år när jag startade i grupp 3 jämfört med år 2010 då jag startade i grupp 17.

Under senare delen av loppet väntade jag på att det skulle börja bli riktigt jobbigt, men det blev det aldrig. Jag kunde hålla mittt tänkta tempo utan större problem och sista km ökade jag till och med en del.

 

Nu i efterhand hade jag kunnat ta i lite mer under loppet, till och med så pass att jag kanske hade kunnat komma ner under 1:40:00. Jag var inte mer trött efter loppet än vad jag bruka vara efter ett träningspass på samma sträcka vilket är lite fegt och tråkigt. Men jag trodde faktiskt inte att jag var i så pass bra form!

Dock fick jag faktiskt en sämre placering i år än vad jag fick efter förra året, det kanske kan bero på antalet deltagare eller nåt.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman