Längre HIIT-pass

by Joakim Backman 26. maj 2011 19:32

Är inne i en riktigt trevlig träningsperiod just nu, allt flyter på bättre än väntat och jag känner mig i bra form. Idag bestämde jag mig för att kör HIIT på lunchen. Innan när jag kört HIIT så har jag sprungit lite kortare sträcka (runt Växjösjön, ca 4.5km) för att orka med alla intervallerna, men i och med att det gick så bra förra gången så sprang jag samma runda som jag normalt brukar springa på luncherna (Växjösjön+Trummen, ca 8km). Det kändes mycket bra när jag orkade hålla farten i de snabba intervallerna, till och med lite snabbare än tänkt vissa sträckor.

Jag hade samma intervaller som förra gången:
7:00-5:00min/km @ 90sek
4:20-3:30min/km @ 45sek

Idag kunde jag hålla ca 3:40-3:50min/km under de flesta snabba intervallerna, samt runt 5:20-5:30min/km under återhämtningsfaserna. Rundan på 8.01km tog 38:10 (4:45min/km) och jag hade en snittpuls på 165 bpm. Som mest hade jag ett tempo på 3:14min/km och en puls på 185 bpm.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman