HIIT på Teleborg

by Joakim Backman 16. juni 2011 11:13

Källa: Växjö kommun

Jag har inte sprungit där på drygt 12år, på Teleborgs elljusspår alltså. Det var precis i början av så jag började springa lite mer regelbundet och det var när jag pluggade på Växjö Universitet (numera Linnéuniversitetet) som ligger på Teleborg. Nu har jag köpt hus i samma stadsdel och är således tillbaka på gamla jaktmarker.

I och med att denna veckan har varit full med allt annat än träningstillfällen så bestämde jag mig att sticka bort till den närbelägna slingan för att köra ett lite kortare HIIT-pass. Anledningen till att jag inte sprungit slingan innan är att den är lite kort, det blir lite tråkigt att springa varv på varv, men för intervallträning fungerar den perfekt.

Jag körde HIIT med följande uppläggning:
1:30 @ 5:00-7:00min/km
0:45 @ 3:30-4:20min/km

Passet blev riktigt bra även om vissa av sprint-intervallerna blev jobbiga då de inträffade i en av uppförsbackarna. Jag kunde hålla mig mellan 3:30-3:50 under de snabba intervallerna, även om det blev riktigt jobbigt under sista intervallet.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman