Forma kroppen

by Joakim Backman 20. juni 2011 18:15

Forma kroppen

Jag köpte boken Forma kroppen (ISBN: 9789163339936) för några veckor sedan. Mycket intressant läsning som gav mig mycket även om det var delar av boken som kanske var lite väl ingående i kroppens olika funktioner.

Jag uppskattar de delar som förklarar hur olika typer av träning påverkar kroppen olika och hur man ska modifiera träningen för att får den egna träningen så effektiv som möjligt. Jag har lite problem med att jag både springer och styrketränar samtidigt och det finns vissa motstridigheter i detta, och just det problemet är en del som tas upp i boken. Det finns förslag på hur man ska göra för att få de bästa förutsättningarna och hur man ska nå så bra resultat som möjligt.

Boken tar även upp en del om kost och viktförändring i form av viktminskning (både bantning och deffning) samt viktökning. Genomgången hur näring och energi hanteras av kroppen är givetvis mycket intressant och lärorikt även om man kanske har en del kunskap inom området sedan tidigare.

Det refereras flitigt till olika undersökningar och det finns definitivt möjligthet till forsatt läsning inom de områden som man finner intressanta. Jag tycker att boken definitivt är läsvärd, speciellt om du är intresserad av träning och/eller kost och boken får 4 av 5 stjärnor. Det som drar ner betyget från 5:an är att den går in lite väl djupt (för mig) inom vissa områden.

Boken är skriven av Jacob Gudiol och Nicklas Neuman, den går att beställa direkt från deras blogg: http://traningslara.se/boken-ar-klar/

 

Tags: , , , , ,

Kost | Träning | Löpning | Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman